Υγεία & Ομορφιά

Πώς θα θωρακιστείτε από τις λοιμώξεις του χειμώνα που μπορεί να εξελιχθούν ακόμη και σε πνευμονία

Συμβουλές για το πώς θα προστατευτούμε από τις λοιμώξεις του χειμώνα που μπορεί να εξελιχθούν ακόμη και σε πνευμονία έδωσε το πρωί της Τρίτης (12/12) κατά τη διάρκεια συνέντευξής της η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Γαρυφαλλιά Πουλάκου.
«Μπαίνουμε σε μία περίοδο που αναζωπυρώνεται και η γρίπη. Από τον κορονοϊό δεν έχουμε ξεμπλέξει και είναι η εποχή όλων των αναπνευστικών λπι8μωξεων. Είναι πάνω από 200 ιοί αναπνευστικοί ιοί που κάνουν λοιμώξεις που μοιάζουν με κοινό κρυολόγημα. Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να εξελιχθεί και ως πνευμονία», είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή φαρέτρα με εμβόλια που απευθύνονται πρωτίστως στους ευπαθείς αλλά και στον κοινό πληθυσμό. Η γρίπη είναι ένα νόσημα που μας ταλαιπωρεί πολλά χρόνια, ο κόσμος όμως φαίνεται πως έχει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της γρίπης. Πρέπει να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Για την Ελλάδα η κατάλληλη εποχή είναι ο Νοέμβριος γιατί το επιδημικό κύμα της γρίπης το περιμένουμε από τον Δεκέμβριο και μετά» δήλωσε η Γαρυφαλλιά Πουλάκου.
«Τώρα έχουμε περάσει στην περίοδο της επιδημίας και έχουμε λίγες νοσηλείες σε κλινικές και ΜΕΘ. Το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου μπορούμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα σε διαφορετικό χέρι. Οι άνθρωποι που δεν έχουν σημαντικά προβλήματα υγείας μπορούν να πάνε στο φαρμακείο και με το ΑΜΚΑ τους να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης» είπε αναφερόμενη στα εμβόλια της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου.
«Για τα παιδιά, αν έχουν σημαντικά προβλήματα υγείας, αποφασίζει ο παιδίατρος ποια πρέπει να εμβολιάσουν προληπτικά. Έχει υπάρξει κορεσμός στο εμβόλιο του κορονοϊού, έχει υπάρξει μια κόπωση ωστόσο τα εμβόλια της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου, ο κόσμος τα εμπιστεύεται» σημείωσε κλείνοντας.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button