Υγεία & Ομορφιά

Χρυσό βραβείο “Best in Pharma” στα Diversity and Inclusion Awards 2023 για την MSD

Η εταιρεία διακρίθηκε για το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών της αναφορικά με τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότητα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου στο House 124. 
Με αφορμή τη διάκριση της MSD, η Αθηνά Σταύρου, HR Lead Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέφερε: «Η χρυσή διάκριση επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και την απήχηση εντός του οργανισμού, των δράσεων που υλοποιεί η MSD τα τελευταία χρόνια για την καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, όπου όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν, ενός περιβάλλοντος το οποίο αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα σε κάθε έκφανση της και στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν άνετα και εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Μέσα από το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιούμε, εξελίσσουμε την εργασιακή μας κουλτούρα και ανοίγουμε τον δρόμο για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και την πρόοδο της κοινωνίας σε θέματα διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης».

Οι πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην διάκριση της MSD συνίστανται σε: 

Εταιρικές Πολιτικές που στηρίζουν όλους τους εργαζομένους και προάγουν την ισότητα όπως η νέα πολιτική γονικών αδειών, η πολιτική ενάντια στη διάκριση, η πολιτική για δίκαιη και ίση αμοιβή για όλους.
Δράσεις που οργανώνονται από τα Δίκτυα Εργαζομένων της εταιρείας, Women’s Network (WN) και Next Generation Network (NGN) αλλά και συνεργασίες με Οργανισμούς όπως το Women on Top και τη ΜΚΟ Κinitron.

Σεμινάρια και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας , ψυχικής υγείας και ψυχολογικής ασφάλειας στην εργασία. 

Στήριξη εξωτερικών εκδηλώσεων και δράσεων φορέων και οργανισμών που προάγουν τις αξίες αυτές όπως το Pride event, το Lifo Upfront κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην MSD:

Το 48% των εργαζομένων είναι γυναίκες, ενώ το 26% εξ αυτών κατέχει ανώτερες ή ανώτατες θέσεις. 
Το 60% της ομάδας διοίκησης είναι γυναίκες.
Το 27% των νέων προσλήψεων για το 2022 προήρθε από διαφορετικούς κλάδους. 
5 διαφορετικές εθνικότητες και 4 γενιές συνθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. 

Μέσα από  την χρυσή βράβευσή της, η MSD επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις ανθρωποκεντρικές αξίες που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια και δεσμεύεται να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει με απώτερο στόχο την καθιέρωση ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος, που αναδεικνύει τη μοναδικότητα και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button