Υγεία & Ομορφιά

Ανεβασμένο ή κατεβασμένο καπάκι στη λεκάνη όταν τραβάμε καζανάκι; – Το βίντεο ενός επιστήμονα

Ένας επιστήμονας θέλει να ξεκαθαρίσει το πώς οι καθημερινές συνήθειες του μπάνιου επηρεάζουν τη συνολική υγιεινή. Ο 32χρονος μικροβιολόγος Tim Call αποκάλυψε πόσο βρώμικο είναι το μπάνιο σας πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Ο Call, από τη Γιούτα, εξηγεί πώς οι καθημερινές δραστηριότητες στο μπάνιο επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα και τη συγκέντρωση βακτηρίων και αποφάσισε να κάνει κάποιες σχετικές δοκιμές…
Το πείραμα του Call απέδειξε ότι το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να είναι κάτω για μέγιστη καθαριότητα – αν και είχε πολύ μικρότερη διαφορά στην ποιότητα του αέρα από ό,τι πίστευε…
Η ανακάλυψή του έγινε viral στο TikTok – με 317.800 προβολές. «Φτιάχνω αυτό το περιεχόμενο γιατί πάντα ήμουν περίεργος για το τι γίνεται γύρω μου και ήθελα να το δω οπτικά», είπε ο Call και πρόσθεσε πως: «Αρχίζει να απαντά σε πολλές ερωτήσεις που είχαν οι άνθρωποι».
Ο μικροβιολόγος έβαλε ένα πιατάκι πλαστικό, που χρησιμοποιούν οι γιατροί, πάνω στην τουαλέτα και άφησε το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό για 10 λεπτά χωρίς να τραβήξει το καζανάκι. Το πιατάκι συγκέντρωσε μόνο δύο αποικίες βακτηρίων, μεταδίδει η New York Post.

Όταν επανέλαβε το ίδιο πείραμα αλλά στην τουαλέτα υπήρχαν περιττώματα μέσα, βρήκε πέντε αποικίες βακτηρίων. «Αυτή τη φορά, ανακάλυψα ότι ο αέρας δεν ήταν τόσο βρώμικος όσο νόμιζα ότι θα ήταν», παραδέχτηκε. «Αυτό ήταν ένα μόνο δείγμα και σκοπεύω να δοκιμάσω περισσότερα, πάντως τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι εκπληκτικά» είπε και πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρει εξαιρετικά να αυξήσω το μέγεθος του δείγματός μου για να προσδιορίσω αν αυτή η δοκιμή ήταν απλώς μια ακραία τιμή ή εάν ο αέρας του μπάνιου δεν είναι τόσο βρώμικος όσο αντιλαμβανόμαστε… ». Πολλοί άνθρωποι στα σχόλια δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιοι άνθρωποι ξεπλένουν τις τουαλέτες τους χωρίς να κλείσουν πρώτα το καπάκι. «Οι άνθρωποι δεν κλείνουν το καπάκι πριν ξεπλύνουν;» είπε ένας. «Κλείνω το καπάκι της τουαλέτας και μετά τραβάω το καπάκι!» ένας άλλο είπε. «Ποιος δεν κλείνει το καπάκι;» ρώτησε ένας άλλος χρήστης.

«Είμαι απογοητευμένος! Είμαι ανένδοτος ότι το καπάκι του καθίσματος πρέπει να είναι κάτω πριν ξεπλυθεί», αναφώνησε κάποιος. «Γι’ αυτό είπα ΟΧΙ στο να έχω στην τουαλέτα μου την οδοντόβουρτσα και τις πετσέτες μου», σχολίασε ένας άλλος. «Μακάρι οι δημόσιες τουαλέτες να είχαν καπάκια. Ξεπλένω με το πόδι μου και τρέχω όπου είναι δυνατόν», έγραψε ένα άτομο.
Άλλοι ήταν σοκαρισμένοι που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των δειγμάτων που ελήφθησαν όταν το καπάκι ήταν πάνω και κάτω. Έχω τσακωθεί με τον σύζυγό μου γιατί δεν βάζει κάτω το καπάκι! Ωστόσο, είμαι πολύ χαρούμενος που μαθαίνω ότι ουσιαστικά δεν έχω κανένα επιχείρημα lol», μοιράστηκε ένας άλλος. «Το ξεπλένω ακόμα κι αν κάθομαι ακόμα στην τουαλέτα», παραδέχτηκε κάποιος. «Φοράω πάντα μάσκα στις δημόσιες τουαλέτες για αυτόν τον λόγο», σχολίασε ένα άτομο.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button