Τεχνολογία

Youtube: Η Google πειραματίζεται με νέες δυνατότητες AI

Η Google ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει δύο νέες δυνατότητες γενετικής τεχνητής νοημοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμπειρία προβολής στο YouTube. Ένας επιλεγμένος αριθμός χρηστών του YouTube θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις νέες προσθήκες κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου της Google.
Για βίντεο YouTube με μεγάλα threads σχολίων, το YouTube θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να τα οργανώσει σε θέματα ή κατηγορίες για να διευκολύνει τη συζήτηση. Η Google λέει ότι οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις περιλήψεις σχολίων για να μεταβούν σε συζητήσεις σχολίων ή να αντλήσουν έμπνευση για νέο περιεχόμενο.
Τα θέματα προέρχονται από δημοσιευμένα σχόλια και δεν θα δημιουργηθούν από σχόλια που είναι προς έλεγχο ή που περιλαμβάνουν αποκλεισμένες λέξεις. Η δοκιμή σχολίων πραγματοποιείται σε κινητά, επομένως οι χρήστες που έχουν πρόσβαση θα βλέπουν ένα θέμα με αστέρι σε έναν μικρό αριθμό βίντεο στα Αγγλικά.
Το YouTube αποκτά επίσης ένα εργαλείο συνομιλίας AI που είναι σε θέση να παρέχει απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το βίντεο που παρακολουθείτε. Μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με αυτό, να προσφέρει προτάσεις για σχετικό περιεχόμενο και πολλά άλλα, χωρίς να διακόπτει την αναπαραγωγή. Για ακαδημαϊκά βίντεο, μάλιστα, η AI μπορεί να παρέχει κουίζ και απαντήσεις που η Google λέει ότι «ενθαρρύνουν τη βαθύτερη κατανόηση».
Η τεχνητή νοημοσύνη συνομιλίας είναι διαθέσιμη σε ένα μικρό αριθμό ατόμων σε ένα υποσύνολο βίντεο και όσοι έχουν πρόσβαση θα δουν ένα εικονίδιο αστεριού.
Ενώ ορισμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές για δοκιμαστικούς σκοπούς, όλοι οι συνδρομητές YouTube Premium μπορούν να επιλέξουν αυτές τις νέες λειτουργίες, καθώς η συνδρομή περιλαμβάνει πρόσβαση σε πειραματικές λειτουργίες. Τα θέματα σχολίων είναι διαθέσιμα στα premium μέλη σήμερα, ενώ η επιλογή συνομιλίας AI θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες.
Η Google λέει ότι οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης είναι πειραματικές και ότι η εταιρεία “μπορεί να μην τα καταφέρνει πάντα σωστά”, γι’ αυτό και αυτές οι δοκιμές είναι διαθέσιμες σε περιορισμένο αριθμό πελατών καθώς η εταιρεία συλλέγει σχόλια.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button