Τεχνολογία

Youtube: Φέρνει non-skippable διαφημίσεις 30″ στις smart TV

Αν παρακολουθείτε Youtube από την τηλεόρασή σας και δεν πληρώνετε συνδρομή για να αποφύγετε τις διαφημίσεις, η νέα πολιτική της πλατφόρμας θα σας δυσαρεστήσει.
Όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση YouTube Brandcast την Τετάρτη, η πλατφόρμα θα προσθέσει σύντομα διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα παράβλεψης διάρκειας 30 δευτερολέπτων σε περιεχόμενο κορυφαίας απόδοσης που παρακολουθείται σε συνδεδεμένες τηλεοράσεις.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι θεατές θα βλέπουν μια μεμονωμένη διαφήμιση 30 δευτερολέπτων αντί για δύο διαδοχικές διαφημίσεις των 15 δευτερολέπτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι μικρότερες διαφημίσεις θα σταματήσουν να υπάρχουν.
Οι διαφημίσεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων θα είναι διαθέσιμες στους διαφημιστές μέσω του YouTube Select, μιας επιμελημένης διαφημιστικής πλατφόρμας που στοχεύει το κορυφαίο πέντε τοις εκατό του περιεχομένου YouTube. Όπως ισχυρίζεται η πλατφόρμα, το 70 τοις εκατό των εμφανίσεων YouTube Select προέρχεται από τηλεοράσεις, καθιστώντας το την ιδανική πλατφόρμα για μεγαλύτερες διαφημίσεις.
«Όλο και περισσότεροι, οι θεατές συντονίζονται στο YouTube στη μεγαλύτερη οθόνη του σπιτιού τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του YouTube Neal Mohan κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Brandcast. “Οι θεατές – ειδικά οι νεότεροι θεατές – δεν κάνουν πλέον διάκριση μεταξύ του είδους του περιεχομένου που παρακολουθούν.”
Το YouTube ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει διαφημίσεις που εμφανίζονται όταν ο θεατής διακόπτει ένα βίντεο σε μια συνδεδεμένη τηλεόραση. Κρίνοντας από το δείγμα εικόνας που δημοσιεύτηκε από το AdWeek, οι διαφημίσεις παύσης του YouTube θα εμφανίζονται ως banner γύρω από το βίντεο και μπορούν να αφαιρεθούν επιλέγοντας το κουμπί “παράβλεψη”.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button