Τεχνολογία

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου, καθώς τα brands ενισχύουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες ενόψει των γιορτών.
Σύμφωνα με τους New York Times, ωστόσο, η έκθεση κερδών της εταιρείας για αυτό το τρίμηνο μπορεί να είναι διαφορετική.
Με βάση εσωτερικά έγγραφα που έχουν δει οι Times, πάνω από 100 επωνυμίες και ακόμη και άλλοι τύποι διαφημιζόμενων, όπως πολιτικοί υποψήφιοι, έχουν σταματήσει πλήρως τις διαφημίσεις τους στον ιστότοπο, ενώ δεκάδες ακόμη σκέφτονται να σταματήσουν τις καμπάνιες τους. Εάν αυτοί δεν επιστρέψουν στην πλατφόρμα, το Χ θα μπορούσε να χάσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις φέτος.
Τα έγγραφα αυτά παρακολουθούν τις ενέργειες των διαφημιστών στο Χ, μετά τις δηλώσεις του Elon Musk που θεωρήθηκε ότι υποστηρίζουν αντισημιτική θεωρία συνομωσίας. Λίγο μετά τη δημοσίευση του Musk, η Media Matters δημοσίευσε αναφορά σύμφωνα με την οποία διαφημίσεις προβάλλονταν δίπλα σε δημοσιεύσεις με αντισημιτικό περιεχόμενο.
Σε απάντηση, το Χ υπέβαλε μήνυση κατά του οργανισμού, κατηγορώντας ότι “εν γνώσει και κακόβουλα [κατασκευάζει] δίπλα-δίπλα εικόνες που απεικονίζουν αναρτήσεις διαφημιστών στην πλατφόρμα του Χ δίπλα σε ναζιστικό και αντισημιτικό περιεχόμενο.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η Media Matters δημιούργησε σκόπιμα ένα περιβάλλον για την εμφάνιση διαφημίσεων από ορισμένους από τους μεγαλύτερους διαφημιστές της πλατφόρμας δίπλα σε “ακραίο, περιθωριακό περιεχόμενο”. Η Linda Yaccarino, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, υπερασπίστηκε το X σε μια ανάρτηση και είπε ότι μόνο δύο χρήστες είδαν τη διαφήμιση της Apple δίπλα σε δυσάρεστο περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Ένας από αυτούς ήταν η Media Matters, πρόσθεσε. Η οργάνωση χαρακτήρισε την αγωγή του Χ «επιπόλαια» σε μια δήλωση στο Engadget και είπε ότι ανυπομονεί να κερδίσει στο δικαστήριο.
Η IBM, η Apple και η Disney ήταν μεταξύ των επωνυμιών που απέσυραν γρήγορα τις διαφημίσεις τους από το X μετά τα γεγονότα. Η Lionsgate ανέφερε συγκεκριμένα το tweet του Μusk ως τον λόγο για τον οποίο ανέστειλε τις διαφημιστικές της καμπάνιες, ενώ η Ubisoft ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών που απέσυρε τις διαφημίσεις της από το X. Σύμφωνα με το άρθρο των Times, η Airbnb έχει σταματήσει τις διαφημίσεις αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο X και το Netflix έχει αποσύρει διαφημίσεις αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμα, η πλατφόρμα θα μπορούσε να χάσει 4 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις λόγω των θυγατρικών της Microsoft που σταμάτησαν τις καμπάνιες τους. Η Uber και η Coca-Cola έχουν επίσης πατήσει pause στις διαφημίσεις τους στο Χ.
Σε μια δήλωση για το δημοσίευμα των Times, η εταιρεία είπε ότι τα στοιχεία που είδε ήταν είτε ξεπερασμένα είτε «αντιπροσωπεύουν μια εσωτερική άσκηση για την αξιολόγηση του συνολικού κινδύνου». Ανέφερε επίσης ότι τα έσοδα σε κίνδυνο ήταν μόνο περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια και ότι το ακριβές ποσό συνεχίζει να κυμαίνεται καθώς ορισμένοι διαφημιστές επιστρέφουν ή αυξάνουν τις διαφημιστικές δαπάνες τους.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button