Τεχνολογία

vivo X90 Pro: Mε SCHOTT Xensation Up για την προστασία της οθόνης

Το νέο flagship X90 Pro της vivo έρχεται με την τεχνολογία προστατευτικού γυαλιού SCHOTT Xensation Up για την οθόνη. Χάρη σε αυτή προφυλάσσεται από ενδεχόμενο ράγισμα, με υψηλή αντοχή σε πτώσεις και γρατζουνιές.
Αυτό το προστατευτικό glass δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Gorilla Glass της Corning, το οποίο είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη προστασία στις οθόνες smartphone παγκοσμίως. Ωστόσο, η Schott ισχυρίζεται ότι το Xensation Glass είναι ισχυρότερο, πιο σκληρό και προσφέρει περισσότερη προστασία από το Gorilla Glass. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να επαληθευτεί, όμως σίγουρα οι δύο μάρκες βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα, για το vivo X90 Pro χρησιμοποιήθηκε το Xensation Up που κυκλοφόρησε το 2019 και έγινε η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη έκδοση μέχρι σήμερα. Είναι το ίδιο γυαλί προστασίας που φορούσαν και οι προκάτοχοι του smartphone (vivo X60 Pro, vivo X70 Pro, vivo X80 Pro).
Η Schott υποστηρίζει πως με την έκδοση UP με χημικά ενισχυμένο αργιλοπυριτικό λίθιο (LAS) αναβάθμισε την αντοχή, την ευελιξία και την αξιοπιστία για την αποφυγή ρωγμών στις οθόνες. Σε δοκιμές πτώσης κατάφερε να επιβιώσει σε πτώσεις από διπλάσιο ύψος από το συμβατικό αλουμινοπυριτικό γυαλί.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button