Τεχνολογία

vivo: Ίσως ανασταλούν οι πωλήσεις στη Γερμανία μετά από μήνυση της Nokia

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Mannheim της Γερμανίας αποφάνθηκε υπέρ της Nokia σε μια υπόθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της vivo. Η μήνυση αφορά ένα βασικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Nokia 4G (SEP) και η απόφαση αυτή ενδέχεται να αναγκάσει την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας να αποσυρθεί από τη γερμανική αγορά.
Η Nokia κέρδισε προηγουμένως υποθέσεις κατά της Oppo και της OnePlus για τα ίδια SEPs που είχαν ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της πώλησης συσκευών των δύο αυτών εταιρειών στη Γερμανία.
Ακολουθεί η επίσημη απάντηση της vivo η επιβεβαιώνεται από το γερμανικό αλλά και από το ελληνικό γραφείο:
“Η vivo σέβεται πλήρως την πνευματική ιδιοκτησία και δεσμεύεται ως προς το να συνεχίσει να καινοτομεί Τεχνολογικά επενδύοντας εκτεταμένα σε Έρευνα και Ανάπτυξη.Τα τελευταία χρόνια, η vivo έχει συνάψει συμφωνίες πολλαπλών αδειών με κορυφαίες εταιρείες. Διαπραγματευόμαστε με τη Nokia για την ανανέωση πολλαπλών αδειών χρήσης.Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Nokia δεν έχει μέχρι στιγμής συμμορφωθεί, με την υποχρέωσή της να προσφέρει άδειες με όρους δίκαιους, λογικούς και χωρίς διακρίσεις.Δεδομένης της μη-οριστικής απόφασης του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Mannheim, ετοιμάζουμε προσφυγή και θα αξιολογήσουμε τις περαιτέρω επιλογές.Συνεχίζουμε παράλληλα να διαπραγματευόμαστε με τη Nokia, για την επίλυση του τρέχοντος ζητήματος με όρους δίκαιους, λογικούς και χωρίς διακρίσεις.Η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη γερμανική αγορά παραμένει αμετάβλητη. Η vivo θα συνεχίσει να είναι περαιτέρω παρούσα στη Γερμανία και οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στις υπηρεσίες μας.Στις επιχειρήσεις μας και στην λειτουργία εκτός Γερμανίας, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν υπάρχει καμία επίδραση.”
Οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν για την ώρα τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button