Τεχνολογία

To Twitter μετονομάζεται σε Χ και αλλάζει logo

Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγο καιρό το Twitter και το λογότυπο με το πουλάκι καθώς ο Elon Musk αποφάσισε να το μετονομάσει X και να του αλλάξει logo.
«Και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε τo brand του twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter. «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, συγγνώμη που πήρε τόσο πολύ», είπε αργότερα σε Twitter Space λέγοντας πως η αλλαγή θα γίνει άμεσα.
Το ίδιο βράδυ, φέρεται να έστειλε email στους υπαλλήλους ενημερώνοντας για την αλλαγή. Σύμφωνα με την Zoe Schiffer του Platformer, ο Musk έγραψε ότι η εταιρεία θα γίνει X και ότι το σημείωμά του «ήταν το τελευταίο email που θα στείλει ποτέ από μια διεύθυνση email στο Twitter».

pic.twitter.com/IwcbqMnQtA
— Elon Musk (@elonmusk) July 23, 2023
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Musk θέλει το branding “X”. Η τραπεζική startup που συνίδρυσε το 1999 ονομαζόταν x.com και το εγχείρημά του με την Ai που ανακοινώθηκε πρόσφατα ονομάζεται xAI. Και η εταιρεία χαρτοφυλακίου του Twitter μπήκε στην X Corp τον Απρίλιο. Ο Musk έχει επίσης μιλήσει για το πώς το X θα βοηθούσε το Twitter να γίνει μια «εφαρμογή για τα πάντα». Θεωρείται ότι αυτό το όραμα του μεγιστάνα έχει πάρει έμπνευση από εφαρμογές όπως το WeChat, την πιο δημοφιλή εφαρμογή στην Κίνα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για μια σειρά από καθημερινές δραστηριότητες, όπως πληρωμές και αγορές, εκτός από την κοινωνική δικτύωση.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button