Τεχνολογία

Το Twitter κερδίζει εκατομμύρια δολάρια από αποκλεισμένους λογαριασμούς

Μία νέα καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά για ακόμη μία φορά το Twitter και τις αναφορές για κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων από αποκλεισμένους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Κέντρο Καταπολέμησης του Ψηφιακού Μίσους (CCDH), το Twitter παράγει έως και 19 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε διαφημιστικά έσοδα από μόλις 10 λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί από την πλατφόρμα μία φορά.
Το Twitter κερδίζει πολλά χρήματα από μόλις 10 λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν για δημοσίευση περιεχομένου μίσους και επικίνδυνων συνωμοσιών. Οι λογαριασμοί Twitter αποκαταστάθηκαν μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk. Το άξιο αναφοράς είναι ότι η ομάδα περιλαμβάνει μια σειρά από λογαριασμούς υψηλού προφίλ που σχετίζονται με εξτρεμισμό και θεωρίες συνωμοσίας. Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης εκείνους που ανήκουν στον influencer Andrew Tate, τον ιδρυτή της Daily Stormer Andrew Anglin, τον εξέχοντα anti-vaxxer Robert Malone και τον Gateway Pundit.
Προκειμένου να γνωρίζει για την προσέγγιση και τη δέσμευσή τους, η CCDH ανέλυσε σχεδόν 10.000 tweets από αυτούς τους λογαριασμούς κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 47 ημερών τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button