Τεχνολογία

Το ChatGPT θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τους φωνητικούς βοηθούς της General Motors

To ChatGPT της OpenAI θα μπορούσε σύντομα να τροφοδοτήσει εικονικούς βοηθούς στα οχήματα της General Motors, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να διερευνά πιθανές χρήσεις.
Η Semafor ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι «άτομα με γνώση του προϊόντος» είχαν δηλώσει ότι η GM χρησιμοποιούσε την υπηρεσία cloud της Microsoft Azure, η οποία περιλαμβάνει ένα ChatGPT API, για να αναπτύξει έναν εικονικό προσωπικό βοηθό για τα οχήματά της. Ο αντιπρόεδρος της GM, Scott Miller, έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για το έργο σε συνέντευξή του στο Reuters την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι «το ChatGPT θα είναι σε όλα». Ο Miller ισχυρίστηκε ότι το chatbot θα μπορούσε να ωθήσει τα πράγματα πέρα ​​από τις φωνητικές εντολές που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στα οχήματα, παρέχοντας στους οδηγούς πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του οχήματός τους, όπως να συμβουλεύει τον οδηγό σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνει όταν εμφανίζεται μια διαγνωστική λυχνία στο ταμπλό ή να καθοδηγεί τον χρήστη για το πώς να αλλάξτε ένα σκασμένο ελαστικό προβάλλοντας μια επίδειξη βίντεο στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος.
Ο βοηθός της Ford που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί θα μπορούσε επίσης να προγραμματίσει λειτουργίες όπως κωδικούς γκαραζόπορτας ή να ενσωματώσει προγράμματα χρηστών από ένα ημερολόγιο για να υπενθυμίζει στον οδηγό τυχόν επερχόμενες συναντήσεις και εργασίες. Σύμφωνα με τη Semafor , ο φωνητικός βοηθός της GM δεν θα συμπεριφέρεται απαραίτητα όπως το ChatGPT ή το Bing Chat, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα «επίπεδο συγκεκριμένου αυτοκινήτου» στην τεχνολογία του OpenAI.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button