Τεχνολογία

TikTok: Τέλος στις ΗΠΑ αν δεν πωληθεί το κινεζικό μερίδιο;

Η κυβέρνηση Biden φέρεται να απαιτεί από τους Κινέζους ιδιοκτήτες του TikTok, ByteDance, να πουλήσουν τα μερίδιά τους στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο σύντομης μορφής, διαφορετικά αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανή απαγόρευση από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, την παραπάνω απαίτηση φέρεται να έχει η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, μια ομοσπονδιακή ομάδα εργασίας πολλών υπηρεσιών που επιβλέπει τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας στις διασυνοριακές επενδύσεις.
Κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στην πλατφόρμα, η οποία ελέγχεται εδώ και χρόνια από τις ρυθμιστικές αρχές. Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση Biden διέταξε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αφαιρέσουν το TikTok από τις κυβερνητικές συσκευές και δεκάδες κυβερνήσεις των πολιτειών ακολούθησαν.
Παράλληλα, το TikTok πρόκειται να απαγορευτεί σε τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και δημόσιους υπαλλήλους, μετά από έλεγχο του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή από κυβερνητικά τηλέφωνα.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button