Τεχνολογία

The Elec: Το πρώτο iPhone με κάμερα UD θα κυκλοφορήσει μετά το 2026

Στα δύο πιο πρόσφατα iPhone Pro της, η Apple έχει χρησιμοποιήσει το Dynamic Island για τη φιλοξενία της κάμερας selfie. Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η μετάβαση σε ένα “all-screen” iPhone χωρίς την οποιαδήποτε εγκοπή στην οθόνη.
Αυτό το σχέδιο δεν θα πάρει σάρκα και οστά άμεσα σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από το κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TheElec, που υποδηλώνει ότι το πρώτο iPhone με κάμερα κάτω από την οθόνη (UDC) αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2026.
Η τεχνολογία UD αναφέρεται σε μια κάμερα που είναι ενσωματωμένη κάτω από την οθόνη της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ορατή κοιλότητα ή island για την κάμερα στην επιφάνεια της οθόνης, προσφέροντας μια πιο ομοιόμορφη και λιτή εμφάνιση.
Η LG Innotek βρίσκεται τώρα σε «προηγμένη ανάπτυξη» των καμερών της UD που διαθέτουν το ιδιόκτητο σύστημα οπτικών φακών ελεύθερης μορφής της εταιρείας. Αυτή η νέα εξέλιξη θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη διέλευση φωτός για καλύτερη ποιότητα εικόνας που είναι ένα από τα τρέχοντα σημεία στις κάμερες UD που αποτελούν πρόκληση. Η Apple φέρεται να έλαβε δείγματα UDC από τους προμηθευτές της και να τα έκρινε μη ικανοποιητικά.

Ο Ross Young, ο οποίος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Display Supply Chain Consultants (DSCC), έχει αναφέρει ότι η Apple αναμένεται να μεταβεί σε αισθητήρα UD Face ID στα iPhone της σειράς Pro έως το 2025, ενώ το πρώτο iPhone all-screen με κάμερα UD και Face ID πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2027.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button