Τεχνολογία

Τα νέα Mac Studio και Mac Pro υποστηρίζουν έως και οκτώ οθόνες 4K

Σε έγγραφα υποστήριξης, η Apple παραθέτει διάφορους συνδυασμούς εξωτερικών οθονών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα νέα Mac Studio και Mac Pro. Για παράδειγμα, και οι δύο Mac υποστηρίζουν έως και οκτώ οθόνες 4K στα 60 Hz όταν διαμορφώνονται με το τσιπ M2 Ultra.
Το νέο Mac Studio έχει μια θύρα HDMI 2.1 και το νέο Mac Pro έχει δύο. Κάθε μία από αυτές τις θύρες υποστηρίζει οθόνη 8K στα 60Hz ή οθόνη 4K στα 240Hz. Η Apple λέει ότι το τσιπ M2 Ultra υποστηρίζει επίσης έως και έξι Pro Display XDR.
Το προηγούμενο Mac Studio υποστήριζε έως και πέντε εξωτερικές οθόνες όταν διαμορφώθηκε με το τσιπ M1 Ultra, επομένως μιλάμε για μια σημαντική αναβάθμιση. Το πυρίτιο της Apple έχει κάνει πολύ δρόμο σε αυτόν τον τομέα από τότε που κυκλοφόρησαν τα πρώτα Mac με το τσιπ M1 το 2020 με εγγενή υποστήριξη μόνο για μία μόνο εξωτερική οθόνη.
Η Apple δημοσίευσε επίσης έγγραφα υποστήριξης που εξηγούν τον τρόπο εγκατάστασης καρτών PCIe στο Mac Pro και παραθέτουν συμβατούς τύπους καρτών PCIe. Σε αντίθεση με το Mac Pro που βασίζεται στην Intel, το νέο μοντέλο δεν υποστηρίζει κάρτες γραφικών λόγω της ενοποιημένης αρχιτεκτονικής πυριτίου της Apple.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button