Τεχνολογία

Samsung: Θα αναπτύξει custom επεξεργαστές για pc και smartphone;

Η Samsung σχεδιάζει να ανταγωνιστεί το πυρίτιο της Apple αναπτύσσοντας τους δικούς της custom επεξεργαστές για μελλοντικά smartphone και υπολογιστές σε μια προσπάθεια να αναπτύξει πιο προηγμένα τσιπ.
Όπως σημειώνει το Business Korea, η Samsung έχει ήδη σχηματίσει μια εσωτερική ομάδα αφιερωμένη στην ανάπτυξη του πυρήνα της CPU και έχει προσλάβει τον Rahul Tuli, έναν πρώην προγραμματιστή της AMD, για να ηγηθεί αυτής.
Μέχρι σήμερα η νοτιοκορεάτικη εταιρεία βασιζόταν στη βρετανική ARM για τα τσιπ των Exynos, αλλά η αλλά η ανάπτυξη των τσιπ εσωτερικά θα της έδινε τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τη διαδικασία σχεδιασμού και βελτιστοποίησης. Σας θυμίζει κάτι; Aυτό ακριβώς είναι που θέλει να πετύχει και η Apple, με τη σταδιακή απεξάρτησή της από την Intel.
Ο πρώτος επεξεργαστής εφαρμογών (AP) λέγεται ότι θα ονομάζεται Galaxy Chip και θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος το 2025. Πιθανότατα η CPU του θα είναι βασισμένη στην τεχνολογία Arm, καθώς η Samsung μόλις ξεκίνησε την ανάπτυξη του δικού της πυρήνα CPU.
«Η Samsung Electronics θα είναι σε θέση να ενισχύσει το επίπεδο ολοκλήρωσης του Galaxy Chip της, εάν αναπτύξει με επιτυχία έναν πυρήνα CPU», ανέφερε το κορεατικό Pulse News επικαλούμενο έναν ανώνυμο αξιωματούχο του κλάδου. «Θα είναι σε θέση να φορτώσει τη δική του CPU το 2027 εάν η ανάπτυξη πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung αναπτύσσει τη δική της CPU καθώς η εταιρεία χτίζει τη δική της ομάδα ανάπτυξης και επενδύει στην τεχνολογία από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 προκειμένου να δημιουργήσει τις δικές της σχεδιαστικές δυνατότητες.
Το project αυτό ναυάγησε επειδή οι πυρήνες CPU της θεωρήθηκαν κατώτεροι από εκείνους ανταγωνιστών όπως η Qualcomm όσον αφορά την απόδοση ισχύος, την παραγωγή θερμότητας και την απόδοση πολλαπλών πυρήνων. Το 2019, η εταιρεία διέλυσε επίσημα το έργο και απέλυσε περισσότερους από 300 προγραμματιστές στο Ερευνητικό Κέντρο Samsung Austin (SARC).

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button