Τεχνολογία

Samsung Galaxy Watch 5 & 6 αποκτούν ανίχνευση υπνικής άπνοιας στην Κορέα

Η Samsung ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία ανίχνευσης υπνικής άπνοιας που θα έρθει στα μοντέλα Galaxy Watch στην Κορέα στις αρχές του επόμενου έτους.
Η νέα λειτουργία έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Κορέας (MFDS) και θα είναι διαθέσιμη για τις σειρές Galaxy Watch6 και Watch5 στην εφαρμογή Samsung Health Monitor στις αρχές του επόμενου έτους για χρήστες της Νότιας Κορέας.
Με τη νέα λειτουργία υπνικής άπνοιας στη σειρά Galaxy Watch, παρέχουμε στους χρήστες ένα απλό, προληπτικό εργαλείο για να αναγνωρίσουν αυτή τη διαταραχή στα πρώιμα δυνατά στάδια πριν επιδεινωθεί η κατάστασή τους». – Hon Pak, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Ομάδας Ψηφιακής Υγείας στη Samsung Mobile
Η Samsung ισχυρίζεται ότι τα Galaxy Watch θα μπορούν να εντοπίσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της υπνικής άπνοιας στα αρχικά στάδια και να ειδοποιήσουν τους χρήστες προκειμένου να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Τα ρολόγια Galaxy με αισθητήρες BioActive θα μπορούν να παρακολουθούν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θα αναλύουν πώς οι τιμές οξυγόνου του αίματος που ανιχνεύτηκαν αλλάζουν σε άπνοια/υποπνοία και θα λάβουν έναν εκτιμώμενο δείκτη άπνοιας-υπόπνοιας (AHI). Η νέα λειτουργία θα απαιτήσει δύο συνεδρίες παρακολούθησης ύπνου με περισσότερες από 4 ώρες δεδομένων για να εκτιμηθεί εάν ο χρήστης έχει συμπτώματα υπνικής άπνοιας.
Η υπνική άπνοια είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως που σχετίζεται με άτομα που σταματούν να αναπνέουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παροχή οξυγόνου στο σώμα και άλλες επιπλοκές υγείας όπως υπέρταση, καρδιακή διαταραχή, εγκεφαλικό ή γνωστική διαταραχή.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button