Τεχνολογία

Sam Altman – OpenAI: Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις για την επαναφορά του στη θέση του CEO

Μετά την αιφνιδιαστική απόλυσή του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της OpenAI, Sam Altman, είχαμε μια ανατροπή αφού το ίδιο το συμβούλιο που πήρε την απόφαση «συμφώνησε κατ’ αρχήν» να παραιτηθεί και παράλληλα να τον επαναφέρει στην προηγούμενη θέση του.
Λίγο μετά την είδηση της απόλυσης, πολλά ανώτερα στελέχη, μεταξύ των οποίων οι Πρόεδρος Greg Brockman, Διευθυντής Έρευνας Jakub Pachocki, Eπικεφαλής ετοιμότητας Aleksander Madry και ανώτερος ερευνητής Szymon Sidor, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι φήμες λένε πως θα τους ακολουθήσουν και άλλοι.
Ένα εσωτερικό υπόμνημα που κυκλοφόρησε μετά την απόλυση του Altman υποστήριξε ότι η απόλυσή του δεν σχετιζόταν με «αδικήματα ή οτιδήποτε σχετίζεται με τις οικονομικές, επιχειρηματικές μας πρακτικές ασφάλειας ή ασφάλειας/απόρρητου», σύμφωνα με την αναφορά του Axios.
«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για μια επίλυση και παραμένουμε αισιόδοξοι», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικής Jason Kwon στο προσωπικό της εταιρείας σε ένα σημείωμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το The Information. «Λέγοντας επίλυση, εννοούμε να φέρουμε πίσω τον Sam, τον Greg, τον Jakub [Pachocki], τον Szymon [Sidor], τον Aleksander [Madry] και άλλους συναδέλφους (συγγνώμη αν σε παρέλειψα) και να παραμείνουμε το μέρος όπου οι άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν στην έρευνα AGI , η ασφάλεια, τα προϊόντα και η πολιτική μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό».
Ο Altman και ο Brockman επισκέφθηκαν τελικά τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο και συναντήθηκαν με στελέχη για να συζητήσουν την επιστροφή τους. Σύμφωνα με το The Information, η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος Mira Murati και άλλοι ηγούνται της προσπάθειας για την αποκατάσταση του Altman ως Διευθύνοντος Συμβούλου και προσκάλεσαν τους δύο στα κεντρικά γραφεία την Κυριακή.
Ο Altman ανάρτησε στο Χ μια φωτογραφία του φορώντας ένα σήμα επισκέπτη για την είσοδο στο κτίριο, γράφοντας, «πρώτη και τελευταία φορά φοράω ένα από αυτά». Κάτι που θα μπορούσε να έχει αρκετές ερμηνείες.

first and last time i ever wear one of these pic.twitter.com/u3iKwyWj0a
— Sam Altman (@sama) November 19, 2023

Εν τέλει, οι συζητήσεις δεν είχαν αίσιο τέλος και ο απολυθείς CEO δεν επιστρέφει στη θέση του. Σύμφωνα με το The Information και το Bloomberg, το διοικητικό συμβούλιο έχει πλέον προσλάβει τον Emmett Shear, συνιδρυτή του Twitch μαζί με τον Altman, ως νέο προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο του OpenAI. Αυτός ο διορισμός προφανώς ανακοινώθηκε εσωτερικά από τον συνιδρυτή και διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου Ilya Sutskever.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button