Τεχνολογία

Redmi Note 12 5G: Προσεγμένος σχεδιασμός, άνετη χρήση

Το Redmi Note 12 5G είναι ελαφρώς διαφορετικό σχεδιαστικά από την έκδοση 4G της συσκευής και ταιριάζει περισσότερο με τα άλλα μέλη της οικογένειας Redmi Note 12. Ουσιαστικά είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τα Pro μοντέλα – ίδιες καμπυλότητες, εμφάνιση και camera island. Το camera bump δεν εξέχει τόσο εδώ και οι μεμονωμένοι δακτύλιοι της κάμερας ίσα που προεξέχουν.
Η πλάτη είναι καλυμμένη με “frosted” πλαστικό, μια απομίμηση δηλαδή γυαλιού. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε frosted Green χρώμα, αλλά υπάρχει και το Matte Black και το Mystique Blue. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι μουτζούρες είναι ορατά μόνο αν κοιτάξεις από κάποια συγκεκριμένη γωνία. Οι καμπύλες στα πλάγια παρέχουν ωραίο και άνετο κράτημα χωρίς να σχηματίζονται ανεπιθύμητες ραβδώσεις με το πλαϊνό πλαίσιο. Ωστόσο, το τηλέφωνο γλιστράει λίγο λόγω του φινιρίσματος.
Το πλαϊνό πλαίσιο είναι επίσης κατασκευασμένο από πλαστικό με ματ φινίρισμα. Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται ο διακόπτης έντασης ήχου μαζί με το κουμπί λειτουργίας που λειτουργεί και ως συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Το κουμπί λειτουργίας βρίσκεται ακριβώς στην απόσταση του αντίχειρα, αλλά το κουμπί έντασης απαιτεί κάποιο τέντωμα.
Στην αριστερή πλευρά υπάρχει μόνο ο δίσκος κάρτας SIM/κάρτας microSD και στο κάτω μέρος βλέπουμε την υποδοχή USB-C και τη σχάρα του ηχείου. Η υποδοχή ήχου 3,5 mm τοποθετείται στην επάνω πλευρά του πλαισίου.
Το μπροστινό μέρος είναι απολύτως πανομοιότυπο με την έκδοση 4G, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι οι δύο συσκευές μοιράζονται το ίδιο πάνελ. Το επάνω και το πλαϊνό πλαίσιο είναι σχετικά λεπτό, αλλά το κάτω είναι αρκετά παχύ. Το cutout για την κάμερα selfie είναι αρκετά μικρό και διακριτικό.
Παρόλο που το μπροστινό πάνελ των 6,67 ιντσών είναι εντελώς επίπεδο, οι πλευρές δεν είναι αιχμηρές και δεν σχηματίζεται ένα δυσάρεστο κενό στο σημείο που συναντά το πλαϊνό πλαίσιο.
Το Redmi Note 12 5G είναι αρκετά ελαφρύ στα 188 γραμμάρια. Η πιστοποίηση IP53 κατά της σκόνης και των πιτσιλιών είναι επίσης ένα ωραίο μπόνους στην κατηγορία τιμών κάτω των 300€.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button