Τεχνολογία

OnePlus 12: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τεράστιο σύστημα ψύξης

Το OnePlus 12 είναι η πιο πρόσφατη ναυαρχίδα Android που κυκλοφόρησε στην Κίνα και τα τοπικά μέσα έχουν σπεύσει να τη δοκιμάσουν με κάθε δυνατό τρόπο.
Τώρα, η ομάδα WekiHome δημιούργησε ένα πλήρες teardown βίντεο της premium συσκευής που περιγράφει με κάθε λεπτομέρειες τις πολύπλοκες δομές μέσα στο OnePlus 12.

H διαδικασία ξεκινά με την αφαίρεση της υποδοχής της κάρτας SIM και θερμαίνοντας το πίσω γυαλί μέχρι να είναι έτοιμο να ξεκολλήσει. Η μητρική πλακέτα και τα υπόλοιπα βασικά εξαρτήματα κρύβονται πίσω από ένα πλαστικό κάλυμμα τριών τεμαχίων που ενσωματώνει επίσης την ασύρματη βάση φόρτισης και την κεραία NFC καθώς και το φλας LED και τον αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια, μπορούμε να δούμε τους τρεις αισθητήρες κάμερας, όπου πρωταγωνιστεί ο Lytia 808 διπλής στρώσης 50MP της Sony. Μαζί του είναι η αντίστοιχη μονάδα τηλεφακού περισκοπίου 64 MP 70 mm με οπτικό ζουμ 3x και OIS. Η μητρική πλακέτα διαθέτει επίσης σχεδιασμό διπλής στοίβας με ειδικό φύλλο χαλκού που βοηθά στη διαδικασία απαγωγής θερμότητας γύρω από το chipset.

Βγάζοντας φτάνουμε στο σύστημα ψύξης και το τεράστιο vapor chamber. Αυτός ο τύπος ψύξης λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης και συμπύκνωσης ενός υγρού εντός μιας σφραγισμένης καμπίνας. Το υγρό εξατμίζεται από τις ζεστές περιοχές, μεταφέροντας τη θερμότητα, και στη συνέχεια συμπυκνώνεται πίσω σε υγρή μορφή στις πιο δροσερές περιοχές, απελευθερώνοντας τη θερμότητα. Αυτό βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας από τα κρίσιμα εξαρτήματα της συσκευής, όπως ο επεξεργαστής, διατηρώντας τη σταθερή λειτουργία και αποδοτικότητα.

Το βίντεο δίνει επίσης έμφαση στα πολλαπλά λάστιχα που προστατεύουν το τηλέφωνο από ζημιά στο νερό, κάτι που ταιριάζει με την αξιολόγηση IP65.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button