Τεχνολογία

Ο Tim Cook μπορεί να λάβει bonus μέχρι και 50 εκ. δολάρια

O CEO της Apple, Tim Cook θα μπορούσε να λάβει 50 εκατομμύρια δολάρια ως bonus εάν η Apple εκπληρώσει όλους τους οικονομικούς της στόχους, σύμφωνα με απόφαση των μετόχων.
Ο Cook πρόκειται να λάβει βασικό μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων, μπόνους μετρητών 6 εκατομμυρίων δολαρίων και βραβεία μετοχών αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μισθός του Cook μειώνεται περίπου κατά 40%, καθώς έλαβε 99 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Η αμοιβή του θα συνδέεται στενά με τη συνολική απόδοση της εταιρείας, με τη μετατόπιση που εισήχθη αφού οι μέτοχοι αναστατώθηκαν για το πακέτο αποδοχών του.
Οι μέτοχοι ενέκριναν μια πρόταση σύμφωνα με την οποία ο μισθός των στελεχών θα αποφασίζεται με ετήσια ψηφοφορία και τα άλλα στελέχη της Apple θα κερδίζουν περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια το καθένα το 2023. Αυτό περιλαμβάνει τον διευθύνοντα σύμβουλο Jeff Williams, τη γενική σύμβουλο Katherine Adams, τον επικεφαλής λιανικής Deirdre O’Brien, τον επικεφαλής υπηρεσιών Ο Eddy Cue , ο επικεφαλής λογισμικού Craig Federighi, ο οικονομικός διευθυντής Luca Maestri και άλλοι.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button