Τεχνολογία

Ο Elon Musk “στρατολογεί” ομάδα για τη δημιουργία του δικού του ChatGPT

O Elon Musk φέρεται να προσέγγισε ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού εργαστηρίου για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής λύσης στο ChatGPT του OpenAI.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Tesla και του Twitter στρατολογεί τον Igor Babuschkin, έναν ερευνητή που πρόσφατα αποχώρησε από τη μονάδα DeepMind AI της Alphabet (GOOGL.O). Οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ειδικής ομάδας για να συνεχίσει την έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά η «επιχείρηση» είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια.
Ο Musk είχε ιδρύσει το OpenAI μαζί με τον επενδυτή της Silicon Valley, Sam Altman ως μη κερδοσκοπική startup και είχε αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο το 2018.
Όπως αναφέρεται δημοσίευμα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής λεπτομερές σχέδιο για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προϊόντων, όμως όλο και κάτι θα έχει στα «σκαριά» ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους είχε πλέξει το εγκώμιο του ChatGPT.
«Το ChatGPT είναι τρομακτικό καλό. Δεν απέχουμε πολύ από μία επικίνδυνα ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη» είχε υπογραμμίσει σε πρόσφατο «τιτίβισμά» του.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button