Τεχνολογία

Meta: Δαπάνες 14 εκατ. δολάρια για την προσωπική ασφάλεια του Mark Zuckerberg

Η Meta φέρεται να προχώρησε σε απολύσεις με στόχο να εξοικονομήσει χρήματα για την προσωπική ασφάλεια του Mark Zuckerberg.
Συγκεκριμένα, η μητρική του Facebook γνωστοποίησε ότι αυξάνει τις δαπάνες για την προσωπική ασφάλεια του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή Mark Zuckerberg κατά 4 εκατ. δολάρια, σε 14 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που η εταιρεία έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας προκειμένου να καταστήσει το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας», όπως ο ίδιος έχει πει.
Το διοικητικό συμβούλιο της Meta δήλωσε ότι η αύξηση κατά 40% είναι «αρμόζουσα και απαραίτητη υπό τις περιστάσεις» και πραγματοποιείται λόγω ανησυχιών που γεννούν «συγκεκριμένες απειλές» για την ασφάλειά του, οι οποίες συνδέονται με τη θέση του ως ιδρυτή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Meta.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ζάκερμπεργκ μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για «πρόσθετο προσωπικό, εξοπλισμό, υπηρεσίες, βελτιώσεις στην κατοικία του» και άλλες ανάγκες που σχετίζονται με την ασφάλειά του.
Ο μισθός του μεγιστάνα της τεχνολογίας είναι μόλις 1 δολάριο τον χρόνο – αλλά τα κέρδη του είναι πολύ περισσότερα. Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει τη 16η θέση στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, λόγω των μετοχών του στη Meta, οι οποίες του απέφεραν 27 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button