Τεχνολογία

Kuo: Επιστρέφει το iPhone SE με οθόνη OLED 6,1 ιντσών

Η Apple φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει ξανά ένα iPhone SE, σύμφωνα με πληροφορίες που μοιράστηκε ο αναλυτής Ming Chi Kuo. Η εταιρεία φέρεται να αναπτύσσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς με οθόνη OLED 6,1 ιντσών και τσιπ 5G σχεδιασμένο από την Apple.
Πρόκειται για μια ανατροπή καθώς ο ίδιος ο Kuo, δυο μήνες πριν, είχε πει ότι η Apple είχε εγκαταλείψει τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone SE το 2024.
Στα νέα tweets του, ο αναλυτής είπε ότι το νέο iPhone SE θα είναι παρόμοιο με το vanilla iPhone 14, το οποίο διαθέτει οθόνη OLED 6,1 ιντσών με λεπτότερα πλαίσια. Το τρέχον iPhone SE είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD 4,7 ιντσών με παχύτερα πλαίσια.
Η νέα συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με το ειδικά σχεδιασμένο μόντεμ 5G της Apple, με συνδεσιμότητα περιορισμένη σε ζώνες 5G κάτω των 6 GHz, είπε ο αναλυτής. Το τρέχον iPhone SE υποστηρίζει ήδη 5G, αλλά χρησιμοποιεί το προσαρμοσμένο τσιπ Snapdragon X57 της Qualcomm.
Ο Kuo δεν είπε πότε θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone SE, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2024 ή αργότερα, αν βασιστούμε στο πότε κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα μοντέλα της συσκευής. Ενδεικτικά, το τρέχον iPhone SE κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022, με τιμή που ξεκινά από 429 $ στις Η.Π.Α. Η συσκευή είναι το τελευταίο iPhone της Apple με κουμπί Home και Touch ID, ωστόσο, αν το νέο μοντέλο θα μοιάζει στο iPhone 14,  το Face ID είναι πιθανό.
Μια ακόμα πληροφορία είναι πως η οθόνη του νέου iPhone SE θα παρέχεται από την κινεζική BOE, όπως αποκάλυψε ο αναλυτής της βιομηχανίας οθονών Ross Young.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button