Τεχνολογία

iPhone 16 Pro: Νέα πρωτότυπα δείχνουν αλλαγές στο σχεδιασμό του Action Button

Πρόσφατα πρωτότυπα iPhone 16 Pro έφτασαν στα χέρια των ανθρώπων από το MacRumors και δείχνουν ότι η Apple έχει τροποποιήσει ξανά τον σχεδιασμό του Action Button. Tώρα, το κουμπί μοιάζει περισσότερο με το Action Button που βρίσκεται στο iPhone 15 Pro. H σχεδιαστική ομάδα παίζει με το μέγεθος και το σχήμα του κουμπιού για το iPhone 16 Pro, αλλά στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης του “Proto2” βλέπουμε να μένει στα δοκιμασμένα.
Ήδη, στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του iPhone 16 Pro η Apple έχει δοκιμάσει τέσσερις διαμορφώσεις κουμπιών και δύο μεγέθη για το Action Button.

Ενιαίο κουμπί έντασης με μικρό Action Button
Ενιαίο κουμπί έντασης ήχου με μεγάλο Action Button και νέο Capture Button
Ξεχωριστά κουμπιά έντασης ήχου με μεγάλο Action Button και Capture Button στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο
Ξεχωριστά κουμπιά έντασης ήχου με μικρό Action Button και Capture Button στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο (τρέχον)

Τα πρώτα πρωτότυπα iPhone 16 Pro που κυκλοφόρησαν είχαν ένα ενιαίο κουμπί έντασης ήχου και ένα μικρό Αction Button πολλαπλών χρήσεων, και τα δύο στην αριστερή πλευρά, με ένα κουμπί λειτουργίας στα δεξιά. Αυτός ο σχεδιασμός αναπτύχθηκε αρχικά ως μέρος του Project Bongo, το οποίο ήταν μια προσπάθεια να φέρει haptic buttons στο iPhone 15 Pro. Το project τελικά ακυρώθηκε λόγω μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων δοκιμών και υψηλών ποσοστών αποτυχίας υλικού, αλλά τμήματα του σχεδιασμού Bongo, δηλαδή το κουμπί ενιαίας έντασης, εμφανίστηκαν στα πρώιμα σχέδια του ‌iPhone 16 Pro‌.
Η δεύτερη πρωτότυπη έκδοση του iPhone 16 Pro χρησιμοποιούσε επίσης ένα κουμπί ενιαίας έντασης, αλλά είχε ένα μεγαλύτερο Αction Button που ήταν κοντά σε μέγεθος με τα κουμπιά έντασης ήχου. Αυτό το πρωτότυπο είχε επίσης ένα πρόσθετο “Capture Button” στη δεξιά πλευρά κάτω από το κουμπί λειτουργίας.

Τα μεταγενέστερα πρωτότυπα παρουσίαζαν ξεχωριστά κουμπιά έντασης ήχου και όχι την ενοποιημένη σχεδίαση κουμπιών. Με αυτές τις πιο πρόσφατες μονάδες, η Apple σχεδίαζε να συμπεριλάβει haptic Action Button και Capture Button, τα οποία ήταν στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο και διαθέτουν τεχνολογία αισθητήρα πίεσης.
Με την πιο πρόσφατη σχεδίαση “Proto2”, η Apple άλλαξε για άλλη μια φορά το Action Button. Η Apple έχει πλέον υιοθετήσει ένα μικρότερο Action Button που μοιάζει με το Action Button που βρίσκεται στο τρέχον iPhone 15 Pro, καταργώντας τη μεγαλύτερη, ομοιόμορφη εμφάνιση.
Αυτά τα σχέδια προφανώς και είναι πιθανό να αλλάξουν μελλοντικά μέχρι την παρουσίαση και να μην αντικατοπτρίζουν την οριστική σχεδίαση του ‌iPhone 16 Pro‌.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button