Τεχνολογία

iPhone 16 Pro: Φήμες για φακούς κάμερας από χυτευμένο γυαλί

Η προσπάθεια των κολοσσών κατασκευαστών smartphone να βρίσκονται στην κορυφή πολλές φορές φέρνει σοβαρές τεχνολογικές επαναστάσεις.
Η τελευταία είδηση έρχεται από το Economic Daily News και θέλει την Apple να δοκιμάζει φακούς κάμερας με χυτευμένο γυαλί για το iPhone 16 Pro. Αυτό θα κάνει το camera bump ελαφρύτερο και λεπτότερο.
Οι χυτευμένοι φακοί αναφέρονται σε φακούς κάμερας που κατασκευάζονται με τη χρήση της τεχνολογίας του χυτεύματος γυαλιού. Αυτό σημαίνει ότι οι φακοί δημιουργούνται με την επεξεργασία του γυαλιού σε υγρή μορφή, επιτρέποντας περισσότερη ελευθερία στον σχεδιασμό τους σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φακούς.
Οι χυτευμένοι φακοί μπορούν να είναι ελαφρύτεροι και λεπτότεροι από τους παραδοσιακούς φακούς κάμερας, προσφέροντας παράλληλα βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και απόδοση στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη πιο εξελιγμένων φωτογραφικών συστημάτων σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν φακούς κάμερας.
Νωρίτερα, οι φήμες ήθελαν το iPhone 16 Pro να αποκτά κάμερα Telephoto 120 mm, χάρη σε ένα υποτιθέμενο μεγαλύτερο μέγεθος συσκευής. Εδώ έρχεται να βοηθά το χυτευμένο γυαλί, αφού θα εξοικονομήσει χώρο και βάρος.
Αυτοί οι φακοί προσφέρουν, επίσης, μεγαλύτερη μεγέθυνση. Έτσι, η Apple μπορεί να διατηρήσει τα εστιακά μήκη 24 mm και 120 mm, αλλά με λεπτότερους φακούς.
Επειδή η δημιουργία χυτευμένων φακών είναι μια περίπλοκη εργασία, οι κατασκευαστές προετοιμάζονται ήδη για τη σειρά iPhone 16 Pro. Η έκθεση αναφέρει ότι η Apple παίρνει το προβάδισμα στις παραγγελίες της αλυσίδας εφοδιασμού, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα άλλοι παίκτες, όπως η Oppo και η vivo, να τολμήσουν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους φακούς ως μέρος μιας ευρύτερης τάσης.
 

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button