Τεχνολογία

iPhone 15 Pro: Youtuber εξηγεί πως να παρακολουθείτε spatial βίντεο σε headset VR

Με το iOS 17.2 beta, η Apple πρόσθεσε μια δυνατότητα που επιτρέπει στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro‌ Max να καταγράφουν spatial βίντεο για προβολή από το επερχόμενο Vision Pro headset της εταιρείας. Αφού το τελευταίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτά τα 3D βίντεο σε κάποια συσκευή της Apple.
Βέβαια, θα μπορούσατε να δείτε τις δημιουργίες σας σε μια άλλη συσκευή 3D, όπως είναι το Meta Quest 3, χάρη σε μια λύση που μοιράστηκε ο YouTuber Hugh Hou. Ο Hou περιέγραψε αναλυτικά πώς μπορείτε να τρέξετε το spatial βίντεο από το iPhone σας στο headset της Meta.
Πρώτον, θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ένα iPhone 15 Pro που να τρέχει το iOS 17.2 beta, προκειμένου να μπορείτε να τραβήξετε spatial βίντεο. Η beta είναι διαθέσιμη τόσο σε προγραμματιστές όσο και σε δημόσιους δοκιμαστές beta και η λήψη της γίνεται στην ενότητα Ενημέρωση λογισμικού στην εφαρμογή Ρυθμίσεις iPhone, με την εναλλαγή σε ενημερώσεις beta.
Η εγγραφή spatial βίντεο πρέπει να ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις της κάμερας μετά την ενημέρωση του iOS 17.2 και από εκεί, ο Hou προτείνει στους χρήστες να αποκτήσουν την εφαρμογή “Spatialify” στο TestFlight.

Η εφαρμογή έχει οδηγίες για την αποκωδικοποίηση και την εξαγωγή spatial βίντεο σε μορφή που μπορούν να αναγνωρίσουν το Meta Quest 3 ή άλλα 3D headset και τηλεοράσεις, ενώ υπάρχει ένα επιπλέον βήμα που περιλαμβάνει την κωδικοποίηση τρισδιάστατων μεταδεδομένων.
Αν και η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη, μπορεί να ενδιαφέρει τους χρήστες του iPhone 15 Pro που διαθέτουν VR headset ή τηλεόραση 3D και δεν μπορούν να περιμένουν την κυκλοφορία του Vision Pro για να παρακολουθήσουν ένα spatial βίντεο.
Το spatial βίντεο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες  Vision Pro να προβάλλουν βίντεο σε μια πιο καθηλωτική μορφή 3D. Μαζί με το iPhone 15 Pro, το επερχόμενο headset θα μπορεί επίσης να τραβά τέτοιο περιεχόμενο.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button