Τεχνολογία

iPhone 15 Pro & 15 Pro Max: Αναμένεται ισορροπία προσφοράς-ζήτησης αυτό το τρίμηνο

H Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της κέρδη για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2023 (τρίτο ημερολογιακό τρίμηνο), τα οποία περιλάμβαναν δύο ρεκόρ.
Kαταρχάς, η εταιρεία ανέφερε τα υψηλότερα έσοδα που έχει επιτύχει ποτέ το iPhone για οποιοδήποτε οικονομικό τέταρτο τρίμηνο. Καθώς αυτό το τρίμηνο περιλαμβάνει τον Σεπτέμβριο, όταν η Apple ξεκινά να αποστέλλει τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone, αυτό το ρεκόρ σημαίνει πολλά. Το iPhone είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό τμήμα της Apple, αλλά η δεύτερη μεγαλύτερη επιχειρηματική της μονάδα, οι Υπηρεσίες, σημείωσε επίσης ένα νέο ρεκόρ εσόδων κατά τη διάρκεια κάθε τριμήνου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook όσο και ο CFO Luca Maestri επεσήμαναν ότι, ακόμη και τώρα, περισσότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία από την Apple, οι χρόνοι παράδοσης για το iPhone 15 Pro και οι παραγγελίες iPhone 15 Pro Max από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple ανέρχονται σε περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες. Στα περισσότερα φυσικά Apple Stores οι Pro μονάδες έχουν εξαντληθεί.
Σύμφωνα με το 9to5Mac, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, λέει ότι οι χρόνοι παράδοσης θα πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται και οι ελλείψεις των premium μοντέλων iPhone του 2023 θα πρέπει να λήξουν πριν τελειώσει το δημοσιονομικό πρώτο τρίμηνο του 2024 στα τέλη Δεκεμβρίου. «Πιστεύουμε ότι αργότερα αυτό το τρίμηνο, θα φτάσουμε σε μια ισορροπία προσφοράς-ζήτησης», λέει ο Cook.
Σύμφωνα με το Bloomberg, κάτι που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο οι μετοχές της Apple σημείωσαν πτώση, ήταν ένα σχόλιο του Chief Financial Officer Luca Maestri σχετικά με το τρέχον δημοσιονομικό πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό το λεγόμενο “τρίμηνο διακοπών” είναι συνήθως  καλό για την Apple λόγω της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, ο Maestri δεν βλέπει συνολική αύξηση των εσόδων από έτος σε έτος για το τρίμηνο που λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Wall Street ανέμενε αύξηση 5% στα έσοδα από έτος σε έτος για το τρίμηνο, επομένως τα σχόλια του CFO της Apple ήταν ανησυχητικά για τους επενδυτές. Είπε ότι τα έσοδα από το iPhone θα παρουσιάσουν αύξηση κατά τη διάρκεια του τριμήνου αλλά προειδοποίησε ότι τα έσοδα θα μειωθούν σημαντικά για το iPad και το τμήμα wearable της Apple, που περιλαμβάνει το Apple Watch και τα AirPods.
Οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα προκαλούν ανησυχία για την εταιρεία καθώς η κυκλοφορία του πρώτου τηλεφώνου 5G της Huawei σε τρία χρόνια, του Mate 60 Pro, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών στη χώρα. Οι πωλήσεις του τέταρτου οικονομικού τριμήνου της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση στα 15,08 δισεκατομμύρια δολάρια. Ορισμένοι αναλυτές περίμενα η Apple να αναφέρει δημοσιονομικά έσοδα 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο στη χώρα.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button