Τεχνολογία

iOS 17: Νέα δυνατότητα βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών

Το iOS 17 και το iPadOS 17 περιλαμβάνουν μια νέα λειτουργία Screen Distance, η οποία μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν κρατάτε ένα iPhone ή iPad πολύ κοντά στα μάτια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την Apple, η δυνατότητα είναι σχεδιασμένη για να βοηθά στη μείωση του κινδύνου μυωπίας στα παιδιά ενθαρρύνοντας υγιείς συνήθειες θέασης και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών συνολικά.
Το Screen Distance μπορεί να ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Screen Time → Screen Distance και είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα iPhone και iPad Pro με Face ID. Η λειτουργία χρησιμοποιεί την ίδια κάμερα TrueDepth που τροφοδοτεί το Face ID για τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ της οθόνης και των ματιών σας και μια ειδοποίηση πλήρους οθόνης προτρέπει τους χρήστες να απομακρύνουν τη συσκευή τους αφού την κρατήσουν σε απόσταση μικρότερη από 30 εκατοστά από τα μάτια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, οι χρήστες θα ειδοποιηθούν ότι “το iPhone είναι πολύ κοντά”, όποτε κριθεί απαραίτητο. Αφού το iPhone μετακινηθεί σε ασφαλή απόσταση, θα εμφανιστεί ένα σημάδι επιλογής στην οθόνη και οι χρήστες μπορούν να πατήσουν το κουμπί “Συνέχεια” για να προχωρήσουν.
Το iOS 17 και το iPadOS 17 θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος και είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε έκδοση beta για χρήστες με λογαριασμό προγραμματιστή Apple (δωρεάν).
Οι συσκευές που είναι συμβατές με το Screen Distance περιλαμβάνουν το iPhone XS και νεότερα, καθώς και τα μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών που κυκλοφόρησαν το 2018 και αργότερα. Η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button