Τεχνολογία

iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

Η Apple πρόκειται να προσθέσει “υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14” με την ενημέρωση iOS 17.2.
Αυτή η ανακάλυψη έγινε από το 9to5Mac και ορισμένους χρήστες, από τις σημειώσεις έκδοσης για το iOS 17.2 RC (υποψήφια έκδοση). Η υποστήριξη φορτιστή Qi2 σημαίνει ότι τα iPhone 13 και iPhone 14 θα πρέπει να υποστηρίζουν έως και 15 W ασύρματης φόρτισης με φορτιστές πιστοποιημένους με Qi2, αν και οι προδιαγραφές ισχύος δεν αναλύθηκαν περαιτέρω.
Μέχρι τώρα, η υποδοχή 15 W σε αυτά τα μοντέλα iPhone ήταν δυνατή μόνο μέσω φορτιστών με πιστοποίηση MagSafe, ενώ οι φθηνότεροι συμβατοί με MagSafe περιορίζονται στα 7,5 W. Με την αντίστοιχη απόδοση του Qi2, οι καταναλωτές θα έχουν πιο προσιτές επιλογές όσον αφορά τους ασύρματους φορτιστές 15W, καθώς οι κατασκευαστές δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν την Apple για την πιστοποίηση MagSafe.
Το Qi2 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην CES 2023, με κύριο χαρακτηριστικό του το πρότυπο ασύρματης γρήγορης φόρτισης τύπου MagSafe, ακόμη και για συσκευές Android. Αυτό χρησιμοποιεί το “Προφίλ Magnetic Power” για να διασφαλίσει τη συμβατότητα μεταξύ τηλεφώνων και φορτιστών. Ενώ η έξοδος περιορίζεται επί του παρόντος στα 15 W, στο μέλλον θα αυξηθούν “σημαντικά” τα επίπεδα φόρτισης άνω των 15 W, σύμφωνα με το WPC (Wireless Power Consortium).

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button