Τεχνολογία

iOS 17.0.3: Ετοιμάζεται να διορθώσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone 15

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Apple παραδέχτηκε πως ένα σφάλμα λογισμικού στο iOS 17 ήταν υπεύθυνο για την υπερθέρμανση ορισμένων μοντέλων iPhone 15. Oι συσκευές γίνονταν τόσο ζεστές που δε μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.
Η υπερθέρμανση ξεκινούσε όταν οι χρήστες άνοιγαν την εφαρμογή Instagram, έπαιζαν Asphalt 9 ή καλούσαν ένα αυτοκίνητο από την υπηρεσία Uber. Η φόρτιση του τηλεφώνου, επίσης, ήταν μια άλλη δραστηριότητα που λέγεται ότι προκαλούσε την υπερθέρμανση.
Η Apple ανακοίνωσε ότι θα στείλει μια ενημέρωση λογισμικού για να σταματήσει την υπερθέρμανση και τώρα το ΜacRumors αναφέρει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει πως η εταιρεία αυτή τη στιγμή δοκιμάζει εσωτερικά το iOS 17.0.3. Η ενημέρωση αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη.
Σύμφωνα με την Apple, δεν θα χρειαστεί να μειωθεί η απόδοση των επηρεαζόμενων μοντέλων iPhone. Καθώς τα περισσότερα από τα παράπονα αφορούσαν την υπερθέρμανση των μονάδων iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η απόδοση του A17 Pro δεν θα επηρεαστεί.
Η Apple είπε επίσης ότι συνεργάζεται με τους προγραμματιστές των Instagram, Asphalt 9 και Uber για να διορθώσει συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν αυτές οι εφαρμογές. Το Instagram ενημέρωσε ήδη την εφαρμογή του την περασμένη εβδομάδα και συμπεριέλαβε μια διόρθωση για το πρόβλημα υπερθέρμανσης. Μια ενημέρωση για την Uber κυκλοφόρησε την Τρίτη, αλλά δεν είναι σαφές εάν περιείχε μια διόρθωση για την υπερθέρμανση.
Στις 18 Σεπτεμβρίου η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το iOS 17.0.1 για να διορθώσει ορισμένα θέματα ασφαλείας. Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το iOS 17.0.2 για να διορθώσει ένα πρόβλημα κατά το οποίο οι μονάδες της σειράς iPhone 15 που λάμβαναν δεδομένα από ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone κράσαραν και πάγωναν δείχνοντας το λογότυπο της Apple.
Τώρα, το iOS 17.0.3, εκτός από το ζήτημα της υπερθέρμανσης, θα πρέπει να βελτιώσει και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα επηρεαζόμενα τηλέφωνα, καθώς αναφέρθηκε ότι ενώ ένα iPhone υπερθερμαινόταν, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας που παρέμενε μειωνόταν κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά λεπτό.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button