Τεχνολογία

iMac M3: Ίσως κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023

Η Apple είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ένα νέο iMac 24 ιντσών το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Γράφοντας στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο Gurman αναφέρει ότι η ανάπτυξη δύο νέων μοντέλων iMac έχει φτάσει σε «τελευταίο στάδιο», με την Apple να ξεκινά πρόσφατα δοκιμές κατασκευής.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η παραγωγή των iMac του 2023 δεν θα ξεκινήσει για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες, αλλά αυτοί θα έρθουν με πολλές βελτιώσεις.
Καταρχάς, το iMac του 2023 φέρεται να περιλαμβάνει το επόμενης γενιάς Μ3 system-on-a-chip της Apple. Ο Gurman σημειώνει ότι το νέο chipset είναι πιθανό να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης δεδομένου ότι αναμένεται να βασίζεται στην επερχόμενη διαδικασία κατασκευής 3nm της TSMC.
Άλλες αλλαγές θα μπορούσαν να αφορούν τα εσωτερικά στοιχεία του iMac, μερικά από τα οποία φέρεται να έχουν επανασχεδιαστεί από την Apple. Ο αναλυτής σημειώνει ότι η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει μια «διαφορετική» διαδικασία κατασκευής για την προσάρτηση της βάσης του iMac. Το all-in-one θα εξακολουθεί να διαθέτει οθόνη 24 ιντσών και να έχει τα ίδια χαρούμενα χρώματα με τον προκάτοχό του του 2021.
Εκτός από έναν νέο iMac, ο Gurman λέει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει την παραλλαγή 15 ιντσών του MacBook Air που φημολογείται εδώ και καιρό, καθώς και μια ανανέωση του μοντέλου 13 ιντσών και του πρώτου Apple Silicon Mac Pro. Αναμένει ότι αυτοί οι Mac που θα φτάσουν θα φτάσουν από τα τέλη της άνοιξης έως κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι.
Για τα νέα MacBook Airs δεν ξεκαθαρίζεται αν θα “τρέχουν” με τσιπ M3. Ο Gurman εικάζει ότι «τουλάχιστον» το μοντέλο 13 ιντσών θα μπορούσε να διαθέτει το τελευταίο τσιπ της Apple, δεδομένου ότι η εταιρεία προσφέρει ήδη μια έκδοσή του με M2.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button