Τεχνολογία

Η Samsung δημιούργησε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τα μηνύματα

Η Samsung παρουσίασε μια νέα λειτουργία ασφαλείας Message Guard για τη σειρά smartphone και tablet Galaxy, η οποία μπορεί να προστατεύσει καλύτερα τους χρήστες από κυβερνοεπιθέσεις που μεταμφιέζονται ως συνημμένα εικόνας σε μηνύματα. Οι επιθέσεις μηδενικού κλικ έχουν γίνει όλο και πιο κοινές τα τελευταία χρόνια.
Οι επιθέσεις μηδενικού κλικ συχνά αφήνουν ελάχιστα ίχνη και τα θύματα μπορεί να αγνοούν εντελώς ότι η συσκευή τους έχει παραβιαστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέτρα ασφαλείας όπως τα κρυπτογραφημένα μηνύματα από άκρο σε άκρο που προορίζονται για την προστασία των χρηστών μπορούν στην πραγματικότητα να κάνουν τις επιθέσεις μηδενικού κλικ ακόμα πιο δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς τα δεδομένα που αποστέλλονται μπορούν να προβληθούν μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη.
Η Samsung ισχυρίζεται ότι η νέα της λειτουργία Message Guard μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των επιθέσεων προτού συμβούν, θέτοντας αυτόματα σε “καραντίνα” και εξουδετερώνοντας πιθανές απειλές που κρύβονται σε αρχεία εικόνας με μορφή PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP και WBMP προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη. Όταν μια συσκευή Galaxy λαμβάνει ένα μήνυμα κειμένου με συνημμένο εικόνας, το Message Guard απομονώνει το αρχείο εικόνας από την υπόλοιπη συσκευή σας για να κλειδώσει τυχόν κακόβουλο κώδικα. Στη συνέχεια, η λειτουργία σαρώνει την εικόνα πριν την επεξεργαστεί για να διασφαλίσει ότι δεν μπορεί να μολύνει τη συσκευή.
Η λειτουργία Message Guard λειτουργεί επί του παρόντος σε Samsung Messages και Messages από την Google και τελικά θα διατεθεί σε άγνωστες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού “σε μεταγενέστερη ημερομηνία”.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button