Τεχνολογία

Η Epic Games κέρδισε την αντιμονοπωλιακή δίκη εναντίον της Google

H Epic Games, η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, κέρδισε την αντιμονοπωλιακή δίκη εναντίον της Google που αφορά στο Play Store. Η ομόφωνη ετυμηγορία ολοκληρώνει μια τριετή δικαστική μάχη μεταξύ των εταιρειών.
Θυμίζουμε πως η Epic κατέθεσε για πρώτη φορά την αγωγή της κατά της Google το 2020 ισχυριζόμενη ότι οι πρακτικές που ακολουθούσε στο play store παραβίαζαν τους αντιμονοπωλιακούς ομοσπονδιακούς νόμους και νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια.
Αυτή η κίνηση από την Epic έγινε το πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να συσπειρώσει μεγάλους και μικρούς προγραμματιστές εφαρμογών εναντίον των εδραιωμένων gatekeeper αναφορικά με το software σε φορητές συσκευές.
Η Epic υποστηρίζει ότι και οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους αναγκάζοντας τους χρήστες εφαρμογών να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω των δικών τους συστημάτων και μειώνοντας σημαντικά τα έσοδα εντός εφαρμογής. Από την πλευρά τους, Apple και Google γενικά επισημαίνουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια για να δικαιολογήσουν την κοινή τους επιθυμία να κατευθύνουν τους χρήστες εφαρμογών προς μια κεντρική αρχή λογισμικού.
Η Apple και η Google διαφέρουν ως προς τον χειρισμό των εφαρμογών τρίτων, καθώς το iOS δεν τις επιτρέπει ενώ το Android επιτρέπει την “πλευρική φόρτωση” εφαρμογών. Ωστόσο, η Google προειδοποιεί τους πελάτες να μην εγκαταστήσουν εξωτερικές εφαρμογές και η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο το να κατεβάζεις απλώς κάτι στο Google Play.
«Η σημερινή ετυμηγορία είναι μια νίκη για όλους τους προγραμματιστές εφαρμογών και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Epic Games σε μια δήλωση σχετικά με την ετυμηγορία. «Αποδεικνύει ότι οι πρακτικές της Google στο κατάστημα εφαρμογών είναι παράνομες και κάνουν κατάχρηση του μονοπωλίου της για να αποσπάσουν υπέρογκες χρεώσεις, να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό και να μειώσουν την καινοτομία».
Η Epic άρχισε να προτρέπει τους παίκτες του Fortnite να κάνουν απευθείας λήψεις το 2018, απομακρύνοντάς τους από το Play Store της Google. Το 2020, η Epic κυκλοφόρησε το Fortnite μέσω της επίσημης αγοράς εφαρμογών της Google, αλλά εξακολουθούσε να επικρίνει την εταιρεία επειδή αποθάρρυνε τους χρήστες να κάνουν λήψη εφαρμογών τρίτων. Τώρα, το δημοφιλές παιχνίδι δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο Google Play, ούτε μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές iOS μέσω του App Store της Apple.
Αυτή η απρόσμενη νίκη, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του LEGO Fortnite την περασμένη εβδομάδα το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 2,4 εκατομμύρια παίκτες, δείχνουν πως η Epic περνά μια πολύ καλή περίοδο.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button