Τεχνολογία

H Microsoft προσλαμβάνει τον Sam Altman και όσους έφυγαν από την OpenAI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του Sam Altman από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της OpenAI την Παρασκευή.
Η Microsoft άδραξε την ευκαιρία και προσέλαβε άμεσα τον Altman αλλά και τον πρώην Πρόεδρο της OpenAI, Greg Brockman, που παραιτήθηκε από την εταιρεία, μόλις η τελευταία ανακοίνωσε πως δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Αυτό ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, με μια ανάρτησή του στο Χ.
Οι Altman και Brockman, μαζί με συναδέλφους τους, υψηλόβαθμα στελέχη της OpenAI, που παραιτήθηκαν μετά τις εξελίξεις, εντάσσονται στη Microsoft “για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης”. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Microsoft κατέστησε σαφές ότι “παραμένει αφοσιωμένη στη συνεργασία μας με την OpenAI”. Αν, όμως, όλα τα ταλέντα φύγουν από την εταιρεία θα είναι δύσκολη η ανάπτυξη του ChatGPT.

We remain committed to our partnership with OpenAI and have confidence in our product roadmap, our ability to continue to innovate with everything we announced at Microsoft Ignite, and in continuing to support our customers and partners. We look forward to getting to know Emmett…
— Satya Nadella (@satyanadella) November 20, 2023

We are going to build something new & it will be incredible.
Initial leadership (more soon): @merettm @sidorszymon @aleks_madry @sama @gdb
The mission continues. https://t.co/oAerJnMYQm
— Greg Brockman (@gdb) November 20, 2023

Ο Αltman παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλός από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για την απόλυσή του την Παρασκευή, εκτός από το να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του OpenAI για την υποστήριξή τους. Ωστόσο, επιβεβαίωσε την πρόσληψή του στη Microsoft, λέγοντας στο X ότι «η αποστολή συνεχίζεται».
Σε μια απάντηση σε αυτή τη δημοσίευση, ο Nadella είπε ότι είναι «υπερ ενθουσιασμένος» που θα έχει τον Altman ως διευθύνοντα σύμβουλο του νέου ομίλου. «Έχουμε μάθει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για το πώς να δίνουμε στους ιδρυτές και τους καινοτόμους χώρο για να δημιουργήσουν ανεξάρτητες ταυτότητες και πολιτισμούς μέσα στη Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των GitHub, Mojang Studios…».

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button