Τεχνολογία

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει την Apple επειδή δεν έφερε τις λειτουργίες Apple Intelligence στην ΕΕ

Περίπου η μισή κεντρική ομιλία της Apple στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της νωρίτερα αυτόν τον μήνα ήταν αφιερωμένη στις λειτουργίες AI και στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα τις συνδυάσει στο επερχόμενο iOS 18 και iPadOS 18.
Αν βρίσκεστε στην ΕΕ, όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, επειδή η Apple αποφάσισε να μην φέρει τη δυνατότητα Apple Intelligence στα iPhone και iPad στην ΕΕ.
Αυτό οφείλεται στις «αβεβαιότητες» σχετικά με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο και ήδη ανάγκασε την Apple να προχωρήσει σε πολλές παραχωρήσεις.
Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια Ευρώπη κατάλληλη για την Ψηφιακή Εποχή και Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager δήλωσε τα εξής για την άρνηση της Apple να λανσάρει τις λειτουργίες AI στην ΕΕ:

Αυτή ήταν μια απάντηση σε μια συνεδρία Q&A στο Forum Europa και, σύμφωνα με τα λόγια της, αυτό που κάνει η Apple αποκρύπτοντας τις λειτουργίες AI είναι μια παραδοχή ότι η εφαρμογή των ίδιων των χαρακτηριστικών θα θεωρηθεί αντιανταγωνιστική από την EC.
Εάν η Apple δεν φέρει ποτέ την Apple Intelligence στην ΕΕ, δεν θα υπάρξει ποτέ έρευνα της ΕΚ και, επομένως, δεν θα μάθουμε πόσο αντιανταγωνιστική είναι ή όχι.
Φυσικά, η Apple μπορεί απλώς να καθυστερήσει την κυκλοφορία του Apple Intelligence στην ΕΕ όπως  Google άργησε να φέρει και το Gemini στο μπλοκ.
Και από τη δήλωση της Apple σχετικά με το θέμα, φαίνεται ότι θέλει να συνεργαστεί με την EC για να βρει μια λύση:

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button