Τεχνολογία

H Amazon “παγώνει” την κατασκευή της δεύτερης έδρας της στην Virginia

Η Amazon θέτει σε αναμονή την κατασκευή της δεύτερης έδρας της στη Βιρτζίνια, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος σε ολόκληρη την εταιρεία. Οι πρώτες εκτιμήσεις ήθελαν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των κεντρικών γραφείων να είναι έτοιμα τον Ιούνιο, όμως η εταιρεία διακόπτει τις εργασίες στο μεγαλύτερο τμήμα του έργου που βρίσκεται απέναντι.
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, που ονομάζεται HQ2, υποτίθεται ότι αποτελείται από δύο μέρη: το Metropolitan Park, μια «αστική πανεπιστημιούπολη» ικανή να στεγάσει 25.000 εργαζόμενους και το PenPlace, ένα συγκρότημα με τρία κτίρια 22 ορόφων και ένα τιρμπουσόν. γυάλινος πύργος με ύψος 350 πόδια. Το PenPlace, η δεύτερη φάση του έργου, είναι το τμήμα που επηρεάζεται από την καθυστέρηση.
Ο John Schoettler, επικεφαλής ακινήτων της Amazon, επιβεβαίωσε την κίνηση σε μια δήλωση στο The Verge . “Πάντα αξιολογούμε διαστημικά σχέδια για να βεβαιωθούμε ότι ταιριάζουν στις επιχειρηματικές μας ανάγκες και για να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική εμπειρία για τους εργαζόμενους”, εξηγεί ο Shoettler σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email. «Και επειδή το Met[tropolitan] Park θα έχει χώρο για να φιλοξενήσει περισσότερους από 14.000 υπαλλήλους, αποφασίσαμε να μετατοπίσουμε λίγο το πρωτοποριακό του PenPlace». Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο καιρό η Amazon θα σταματήσει την κατασκευή.
Τα εγκαίνια της πρώτης φάσης τον Ιούνιο συμπίπτουν με τα σχέδια της εταιρείας να φέρει τους εργαζομένους πίσω στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα τον Μάιο . Σύμφωνα με το Bloomberg , η Amazon είπε στον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της κομητείας του Άρλινγκτον, Christian Dorsey, ότι «θα προχωρήσει φέτος με την αδειοδότηση της δεύτερης φάσης του HQ2», κάτι που δείχνει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει την κατασκευή της δεύτερης φάσης το επόμενο έτος.
«Η δεύτερη έδρα μας ήταν πάντα ένα πολυετές έργο και παραμένουμε αφοσιωμένοι στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια και στην ευρύτερη Περιφέρεια Πρωτεύουσας», λέει ο Σόετλερ.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button