Τεχνολογία

Grok: Το chatbot της xAI του Elon Musk

Η νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk, η xAI, θα κυκλοφορήσει το chatbot της στους συνδρομητές του προγράμματος Premium+ του Χ με 16 $ ανά μήνα μόλις βγει από την έκδοση beta.
Το σύστημα ονομάζεται Grok και μπορεί να γίνει ανταγωνιστής του ChatGPT του OpenAI. Έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί σε μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών αυτό το Σαββατοκύριακο.

The @xAI Grok AI assistant will be provided as part of 𝕏 Premium+, so I recommend signing up for that.
Just $16/month via web. https://t.co/wEEIZNjEkp
— Elon Musk (@elonmusk) November 4, 2023
Ο Musk μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα οθόνης από το Grok στο X, επιβεβαιώνοντας ότι οι απαντήσεις που θα δίνει θα έχουν κάτι από το χιούμορ του Musk. Ο Διευθύνων Σύμβουλος υποστήριξε επίσης ότι θα έχει περισσότερες δυνατότητες σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, γράφοντας στο Twitter: «Το Grok έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω της πλατφόρμας X, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα μοντέλα».
Δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα βγει από την έκδοση beta, αλλά ο Musk είπε ότι τότε «θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές X Premium+». Μια ακόμη έκδοση του Grok θα ενσωματωθεί στα οχήματα της Tesla.
Θυμίζουμε ότι ο Musk ήταν συνιδρυτής της OpenAI και  παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι το 2018, και συγκεκριμένα μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Η χρήση του ChatGPT του OpenAI κοστίζει 20 $ το μήνα.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button