Τεχνολογία

Google Messages: Φέρνει την κοινή χρήση φωτογραφιών Ultra HDR στις συνομιλίες RCS

Το Google Messages, η προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για πολλούς χρήστες Android, έχει κάνει βήματα για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Η ομάδα πίσω από την εφαρμογή εργάζεται αυτήν τη στιγμή σε μια ενημέρωση που στοχεύει στην απλοποίηση της κοινής χρήσης φωτογραφιών. Τώρα, μάλιστα, φαίνεται ότι πρόσθεσε υποστήριξη Ultra HDR σε συνομιλίες RCS.
Αναφορές από το TheSpAndroid υποδεικνύουν ότι η λειτουργία παρουσιάστηκε αθόρυβα λίγο πριν από την κυκλοφορία των Pixel 8 και Pixel 8 Pro.
Το Ultra HDR είναι μια μορφή εικόνας αποκλειστικά για το Android 14 και βελτιώνει την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες RCS. Για να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα Ultra HDR, οι χρήστες θα χρειαστούν, προφανώς, μια συσκευή που τρέχει Android 14 για τη λήψη εικόνων. Η υποστήριξη Ultra HDR στις συνομιλίες RCS σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να μοιράζονται φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με βελτιωμένα χρώματα, αντίθεση και συνολική οπτική πιστότητα.
Το HDR σημαίνει High Dynamic Range. Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη λήψη εικόνων με μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και τόνων από την παραδοσιακή φωτογραφία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες, με πιο σκούρες σκιές, πιο φωτεινά σημεία και περισσότερες λεπτομέρειες.
Το Ultra HDR, τώρα, είναι μια νέα προσέγγιση στο HDR. Βασίζεται στην τυπική μορφή JPEG προσθέτοντας μεταδεδομένα HDR. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες Ultra HDR θα εμφανίζονται κανονικά σε οθόνες χωρίς HDR. Ωστόσο, στις οθόνες HDR, τα μεταδεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εικόνας και την παροχή μιας πιο ζωντανής οπτικής εμπειρίας.
Ορατές ενδείξεις που να προσδιορίζουν μια εικόνα Ultra HDR δεν υπάρχουν αλλά ο χάρτης απολαβής HDR εφαρμόζεται κατά την προβολή της. Το Google Messages διατηρεί τον χάρτη απολαβής HDR, προτείνοντας πιθανές εξελίξεις για το μέλλον αυτής της μορφής εικόνας και της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button