Τεχνολογία

Galaxy S23 Ultra-Xiaomi 13 Pro-Vivo X90 Pro: Το 2023 είναι μια σπουδαία χρονιά για τη mobile φωτογραφία

Είμαστε μόλις στον τρίτο μήνα του 2023 και ήδη έχει γίνει σαφές πως πρόκειται για μια σπουδαία χρονιά για τον τομέα της mobile φωτογραφίας. Είτε μιλάμε για το snapper των 200 MP του Galaxy S23 Ultra, τον αισθητήρα 1 ίντσας του Vivo X90 Pro είτε για την εξαιρετική απόδοση τηλεφακού πορτρέτου του Xiaomi 13 Pro, υπάρχουν πολλά που μπορούν να μας ενθουσιάσουν.
Samsung Galaxy S23 Ultra
Η τεχνολογία binning pixel 16-in-1, ένας αισθητήρας 1/1,3 ιντσών και ένα διάφραγμα f/1,7 συνεργάζονται και κάνουν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό χωρίς να κάνουν τις λήψεις να φαίνονται αφύσικα φωτισμένες.
Αν το συγκρίνουμε με το Galaxy S22 Ultra, το οποίο ήταν πολύ ικανό φωτογραφικά, παρατηρούμε περισσότερες λεπτομέρειες, καλύτερη ακρίβεια χρώματος και περισσότερο φως, προσφέροντας τη δυνατότητα λήψης πραγματικά εντυπωσιακών φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό.
O snapper 200 MP, σε συνδυασμό με τους εξαιρετικά ευρείς και πολλούς φακούς zoom, προσφέρει ένα αδιαμφισβήτητα ευέλικτο κάμερα set-up.
Vivo X90 Pro

Το smartphone χρησιμοποιεί τον εντυπωσιακά μεγάλο αισθητήρα 1 ίντσας της κύριας κάμερας 50,3 MP για να συλλάβει μια σχεδόν απίστευτη ποσότητα φωτός, ακόμη και σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, με τη Vivo να ισχυρίζεται ότι μπορεί να τραβήξει λήψεις σε περιβάλλοντα με λιγότερο από 1 lux φωτός.
Xiaomi 13 Pro 
Το πρόσφατα ανακοινωμένο Xiaomi 13 Pro έχει επίσης έναν μεγάλο αισθητήρα 1 ιντσών, αν και εστιάζει περισσότερο στη λήψη εικόνων που είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπουμε με γυμνό μάτι για πολύ πιο φυσικά αποτελέσματα.
Η απόδοση του τηλεφακού 3,2x 50MP πραγματικά ξεχωρίζει. Διαθέτει τεχνολογίες όπως το Focal Shift της Xiaomi, το OIS και τη σχεδίαση «αιωρούμενου» φακού που του επιτρέπει να διατηρεί το θέμα σε εστίαση ακόμα και όταν πλησιάζετε ή απομακρύνεστε. Μπορεί να προσφέρει εκπληκτική φωτογραφία πορτρέτου με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, ένα φυσικό bokeh και μερικές από τις καλύτερες τεχνολογίες ανίχνευσης άκρων.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button