Τεχνολογία

Ευρώπη: Θα τριπλασιασθεί η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έως το 2028

Το 2028, η ευρωπαϊκή κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα τριπλασιαστεί από αυτή που ήταν το 2022, λέει μια νέα πρόβλεψη.
Το Reuters αναφέρει ότι η υιοθέτηση του 5G και η μετάβαση στο 4G διαδραματίζει βασικό ρόλο σε αυτό που γρήγορα γίνεται πίεση στις επενδύσεις δικτύου, όπως δήλωσε ο όμιλος της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών GSMA.
Το GSMA, το οποίο συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 παρόχους κινητής τηλεφωνίας και επιχειρήσεις, λέει ότι οι συνδρομητές 5G ενδιαφέρονται να προσθέσουν υπηρεσίες και περιεχόμενο υψηλού εύρους ζώνης στα συμβόλαιά τους για κινητά. Όλα αυτά οφείλονται στη ζήτηση για gaming υψηλής ποιότητας, την εκτεταμένη πραγματικότητα και περιεχόμενο βίντεο αυξάνεται ραγδαία με όλο και περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να χρησιμοποιήσουν 5G.
Το 2022, οι Δυτικοευρωπαίοι χρησιμοποιούσαν περίπου 20 GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας το μήνα, ενώ οι Ανατολικοευρωπαίοι κατά μέσο όρο περίπου 14 GB. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση κινητής οικονομίας της GSMA, μέχρι το 2028, τα άτομα μεταξύ Αυστρίας και Πορτογαλίας αναμένεται να καταναλώνουν περίπου 56 GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μηνιαίως, ενώ η χρήση των Ανατολικοευρωπαίων προβλέπεται να αυξηθεί στα 37 GB το μήνα.
Λόγω αυτής της αυξανόμενης ζήτησης, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν να επενδύουν σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ήδη αναμένεται να δαπανήσουν περισσότερα από 198 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 για την αναβάθμιση των δικτύων τους.
Ορισμένοι ευρωπαϊκοί όμιλοι τηλεπικοινωνιών (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων, όπως η Orange, η Telefónica και η Telecom Italia), έχουν πιέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε οι Big Tech (Alphabet της Google, Meta, Netflix, Microsoft, Amazon και άλλα) να βοηθήσουν στην πληρωμή για τη διάθεση του 5G και της ευρυζωνικότητας. Το επιχείρημα πίσω από αυτό το αίτημα είναι ότι οι πλατφόρμες και οι υπηρεσίες τους αποτελούν ένα τεράστιο μέρος της κίνησης στο διαδίκτυο.
Οι τηλεπικοινωνίες πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025 για να αποφασίσει η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν θα προτείνει κανόνες για το σκοπό αυτό, ανέφερε το Reuters τον Οκτώβριο επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
«Είμαστε ενθαρρυμένοι που βλέπουμε τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής να αντιμετωπίζουν τώρα αυτήν την πραγματικότητα και να εξετάζουν τη δυνατότητα για ουσιαστική αλλαγή πολιτικής σε τομείς όπως η ενοποίηση, η εναρμόνιση του φάσματος και η δημιουργία δικαιότερων επενδυτικών μοντέλων για υποδομές», δήλωσε ο Daniel Pataki, επικεφαλής Ευρώπης της GSMA.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button