Τεχνολογία

Επιταγή της Apple υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs πουλήθηκε για 46.063$

Μια επιταγή υπογεγραμμένη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πωλήθηκε για 46.063 δολάρια σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα.
Η επιταγή είχε εκδοθεί από την «Apple Computer Company» το 1976 και αφορά στο ποσό των 4,01 δολαρίων που δόθηκε στον λιανοπωλητή ηλεκτρονικών ειδών RadioShack.
Ο Steve Jobs συμπλήρωσε την επιταγή στις 23 Ιουλίου 1976, όταν αυτός και ο Steve Wozniak δούλευαν στον υπολογιστή Apple-1. Οι δυο τους κατασκεύασαν περίπου 200 συσκευές, 50 από τις οποίες πουλήθηκαν στο The Byte Shop τον Ιούλιο του 1976 με λιανική τιμή 666,66 δολάρια.
Η επιταγή έχει ως διεύθυνση μία υπηρεσία αυτόματου τηλεφωνητή και σημείο παράδοσης αλληλογραφίας στο Palo Alto που χρησιμοποιούσε ο Jobs, τη στιγμή που η Apple είχε τη βάση της στο γκαράζ των γωνιών του.
Η RR Auction περίμενε ότι η επιταγή θα πουληθεί για τουλάχιστον 25.000 $ αλλά τελικά πουλήθηκε για πολλά περισσότερα. Αυτό συμβαίνει γενικότερα τα τελευταία χρόνια με αναμνηστικά από τον Steve Jobs και τα πρώιμα χρόνια της Apple.
Μια άλλη επιταγή υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs βγήκε σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα από την Sothebys και θα μπορούσε να πουληθεί επίσης για πάνω από 40.000 δολάρια. Η επιταγή προηγείται της ημερομηνίας ίδρυσης της Apple, την 1η Απριλίου 1976, καθώς υπογράφηκε στις 28 Μαρτίου 1976. Είναι μία από τις λίγες επιταγές που εκδόθηκαν στον Jobs και τον Wozniak πριν από το τυπωμένο βιβλίο επιταγών της Apple Computer Company.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button