Τεχνολογία

Elon Musk: H τεχνητή νοημοσύνη είναι επικίνδυνη για την ανθρωπότητα

O Elon Musk μίλησε για τις ανησυχίες του για επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής του τοποθέτησης στο World Government Summit 2023.
«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον του πολιτισμού είναι η τεχνητή νοημοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Musk.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ChatGPT από την OpenAI στην οποία ήταν και συνιδρυτής τόνισε ότι «είναι ταυτόχρονα θετικό και αρνητικό και έχει μεγάλη, μεγάλη προοπτική με φοβερές δυνατότητες». Δεν παρέλειψε όμως να προειδοποιήσει πως «με αυτήν την εξέλιξη έρχεται και μεγάλος κίνδυνος».
Σε ερώτηση για το πως βλέπει το ανάπτυξη της τεχνολογίας σε 10 χρόνια από τώρα ο ιδιοκτήτης της SpaceX, της Tesla και της Twitter απάντησε ότι: «το ChatGPT έχει δείξει στους ανθρώπους πόσο προηγμένη έχει γίνει η τεχνητή νοημοσύνη. Το AI έχει προχωρήσει εδώ και καιρό. Απλώς δεν είχε μια επαφή με τον χρήστη που να ήταν προσβάσιμη στους περισσότερους ανθρώπους».
«Ενώ τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τα φάρμακα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ρυθμιστικά πρότυπα ασφάλειας, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ακόμη κανόνες ή νομοθετικά πλαίσια που να συγκρατούν υπό έλεγχο την ανάπτυξή της», πρόσθεσε.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button