Τεχνολογία

digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, στο επίκεντρο το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας

Η ψηφιακή τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους, δημιουργεί νέα δεδομένα, θέτει νέες προκλήσεις και παρέχει συνεχώς νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας. Τις ευκαιρίες αυτές, αλλά και τις προκλήσεις, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με στόχο την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, θα αναδείξει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας-ΣΕΠΕ, στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023.
Το digital economy forum 2023, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, ενώ και φέτος συμμετέχουν ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στο κλείσιμο των εργασιών του Forum θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κύριος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία, ενώ την έναρξη των εργασιών, με ομιλία του, θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Στέφανος Κασσελάκης.
Στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα του φετινού θεσμικού Συνεδρίου για την ψηφιακή οικονομία θα απευθυνθούν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κύριος Κωστής Χατζηδάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Στέφανος Κασσελάκης, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κύριος Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κύριος Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βουλευτής Αν. Αττικής, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, κύριος Γιώργος Καραμέρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κύριος Δημήτρης Σκάλκος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η Director General DIGITALEUROPE, κύρια Cecilia Bonefeld-Dahl, ο Cybersecurity Expert της ENISA, κύριος Ευάγγελος Καντάς, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθ. Περικλής Μήτκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ, κύριος Σταύρος Ασθενίδης, η Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε, κυρία Νίκη Τσούμα, ο Πρόεδρος ΔΣ, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, κύριος Γιώργος Καββαθάς, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Γιάννος Κοντόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κύριος Βασίλης Κορκίδης, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, κύριος Βασίλειος Παπακώστας, ο Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, κύριος Κρίστιαν Χατζημηνάς.
Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future αφορούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και στις προοπτικές και στις προκλήσεις για την Ελλάδα, στον πράσινο μετασχηματισμό και στη βιωσιμότητα, που δημιουργούν νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις, στις Υποδομές με τα FTTH και Data Centers, που αλλάζουν το τοπίο στην ελληνική αγορά, στην επόμενη μέρα των ψηφιακών έργων και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις ψηφιακές δεξιότητες αλλά και στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, στη σημασία της κυβερνοασφάλειας για την προστασία των δεδομένων και των υποδομών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα ακουστούν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υλοποίηση μίας σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας, καθώς και για την ανάδειξη της χώρας ως διεθνούς κόμβου καινοτομίας στην ψηφιακή τεχνολογία.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, μπορείτε να αναζητήσετε στο deforum.sepe.gr
Δελτίο Τύπου

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button