Τεχνολογία

Apple: Ετοιμάζει προσαρμοσμένες μπαταρίες για το 2025;

Η Apple εργάζεται πάνω σε προσαρμοσμένες μπαταρίες με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση που στοχεύει να φέρει στις συσκευές της από το 2025, σύμφωνα με το ETNews.
Η προσαρμοσμένη τεχνολογία μπαταριών της Apple φέρεται να βρίσκεται στα σκαριά από το 2018, με την εταιρεία να αναζητά ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και να προσλαμβάνει νέο προσωπικό που σχετίζεται με το project. Οι φήμες θέλουν την εταιρεία να επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «ολοκαίνουργιο» είδος μπαταρίας με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση, συμμετέχοντας άμεσα στη χρήση των υλικών.
Η Apple μάλλον επιμελείται τα υλικά καθόδου της μπαταρίας για να καθορίσει την απόδοση, την ενεργειακή πυκνότητα, την απόδοση και τη σταθερότητά της. Η μπαταρία φέρεται να χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική σύνθεση από αυτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, υιοθετώντας μια νέα σύνθεση από νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο και αλουμίνιο.
Η εταιρεία εξετάζει τη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα για τη βελτίωση της αγωγιμότητας των υλικών μπαταριών, παρέχοντας καλύτερη απόδοση από λιγότερο χρησιμοποιούμενα υλικά μπαταρίας. Η Apple προσπαθεί επίσης να αυξήσει την περιεκτικότητα σε πυρίτιο της μπαταρίας της, αντικαθιστώντας τον γραφίτη για να αυξήσει τη χωρητικότητα και να συντομεύσει τους χρόνους φόρτισης και εκφόρτισης.
Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι ένας καινοτόμος τύπος μπαταρίας που δεν έχουμε δει ακόμα στην αγορά. Μια πηγή που γνωρίζει τα σχέδια της Apple είπε στο ETNews ότι το headset Vision Pro έχει αυξήσει δραματικά την ανάγκη της εταιρείας για μπαταρίες υψηλής απόδοσης, από τη στιγμή που έχει μόνο δύο ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Άλλες συσκευές όπως το Apple Watch και το iPad έχουν μείνει με την ίδια διάρκεια ζωής μιας ημέρας της μπαταρίας από το ντεμπούτο τους.
Το project προσαρμοσμένης μπαταρίας της Apple φέρεται να αναπτύχθηκε από κοινού με αυτό των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, αλλά οι εφαρμογές για κινητά είναι πλέον ο κύριος στόχος. Αναμένεται να αρχίσει να προστίθεται στις συσκευές Apple από το 2025.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button