Τεχνολογία

4 από τα πιο ακριβά smartphones υποβάλλονται σε βασανιστήρια [βίντεο]

Ο πάροχος ασφάλισης συσκευών Allstate Protection Plans πραγματοποίησε τις ετήσιες δοκιμές πτώσης συσκευών της και αυτή τη φορά, η εταιρεία έσπασε μερικά από τα πιο ακριβά smartphones στην αγορά.
Πιο συγκεκριμένα, τα τεστ περιελάμβαναν το iPhone 15 Pro‌ Max αξίας 1.200 δολαρίων, το Samsung Galaxy S23 Ultra αξίας 1.200 δολαρίων, το Samsung Galaxy Z Fold 5 των 1.799 δολαρίων και το Google Pixel Fold 1.799 δολαρίων. Πρόκειται για τα πιο ακριβά smartphone που προσφέρουν οι Apple, Samsung και Google.
Για την ανάγκη των δοκιμών, το Allstate βύθισε κάθε smartphone στο νερό για 30 λεπτά και στη συνέχεια το έριξε σε ένα πεζοδρόμιο από ύψος 6 ποδιών (περίπου 1,80 μέτρα). Χρησιμοποίησε, μάλιστα, μια συσκευή για να τα ρίξει από ακριβώς το ίδιο ύψος και γωνία.

Αυτά τα smartphones έχουν πιστοποίηση για αντοχή στο νερό, επομένως, μετά τη βύθιση στο νερό εξακολουθούσαν να δουλεύουν, αλλά όταν έπεσαν στο τσιμεντένιο πεζοδρόμιο το τζάμι δεν επιβίωσε σε καμία περίπτωση.
Στη δοκιμή πτώσης με την οθόνη προς τα κάτω, το iPhone 15 Pro‌ Max έσπασε με την πρώτη και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με θραύσματα γυαλιού. Το ίδιο συνέβη και με το Galaxy S23 Ultra.
Το Z Fold5 και το Google Pixel Fold κατάφεραν να αντέξουν δύο πτώσεις με την οθόνη προς τα κάτω, αποκτώντας ζημιά στο πλαίσιο, βαθουλώματα οθόνης και γρατσουνιές. Καθώς μιλάμε για foldable συσκευές, μιλάμε για την οθόνη τους όταν είναι ανοιχτά, η οποία είναι και πιο ελαστική από των λοιπών smartphone. Όταν τα δύο smartphone έπεσαν με τις κλειστές εξωτερικές οθόνες τους, και τα δύο έσπασαν.
Στις δοκιμές πτώσεις με την πλάτη, το iPhone 15 Pro Max και το Samsung Galaxy S23 Ultra έσπασαν αμέσως. Το iPhone 15 Pro Max παρέμεινε λειτουργικό, αλλά δύο από τις κάμερες δεν λειτουργούσαν πλέον λόγω ζημιάς στο γυαλί της κάμερας.
Η Allstate Protection Plans κάνει αυτές τις δοκιμές εδώ και χρόνια σε κάθε γενιά iPhone και δεν έχει υπάρξει μεγάλη βελτίωση παρά τις αναβαθμίσεις γυαλιού από πλευράς Apple. Η Apple χρησιμοποιεί ένα ισχυρότερο πίσω γυαλί και ένα υλικό “Ceramic Shield” για το μπροστινό μέρος, αλλά το γυαλί είναι γυαλί και συνεχίζει να σπάει.
Οι δοκιμές πτώσης είναι μεταβλητές και τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη γωνία στην οποία πέφτει το smartphone, το υλικό που χτυπά, την ταχύτητα της πτώσης και πολλά άλλα. Ενώ το Allstate Protection Plans χρησιμοποιεί τις ίδιες μεταβλητές για τις δοκιμές του, υπάρχει πάντα ένα στοιχείο μη προβλεψιμότητας και αυτά τα πειράματα δεν αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα του πραγματικού κόσμου.
Θα εκπλαγείτε με αυτό, αλλά είναι καλύτερα να μη ρίξετε ένα smartphone 1.200 δολαρίων από τα δύο μέτρα και καλό θα ήταν να του βάλετε και θήκη!

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button