Κόσμος

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος «χρίζει» βασίλισσα την Καμίλα – Τι αναφέρουν πηγές του Μπάκιγχαμ

Φαίνεται ότι η επιθυμία της βασίλισσας Ελισάβετ δεν θα ικανοποιηθεί ακριβώς μετά τον θάνατό της, καθώς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι έτοιμο να αναγνωρίσει ως βασίλισσα την Καμίλα στην επερχόμενη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο.
Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στη DailyMail, από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και έπειτα, η Καμίλα θα αναγνωρίζεται ως βασίλισσα και έτσι θα σφραγιστεί η αξιοσημείωτη αλλαγή στα αισθήματα του βρετανικού έθνους προς τη δεύτερη σύζυγο του σημερινού βασιλιά, με την οποία είχε παράλληλη σχέση στον γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Όταν παντρεύτηκαν το 2005, ο κόσμος πίστευε ότι η Καμίλα δεν θα αποκτήσει ποτέ το αξίωμα της βασίλισσας, όταν ανέβει στον θρόνο ο Κάρολος ως βασιλιάς, επειδή ο κόσμος δεν είχε ξεχάσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Άλλωστε, η δημοφιλής πριγκίπισσα είχε δηλώσει για το διαζύγιό της τότε ότι «αυτός ο γάμος είχε τρεις ανθρώπους, οπότε υπήρχε συνωστισμός».
Όμως, η Καμίλα κατάφερε να κερδίσει το κοινό και όλοι αποδέχτηκαν την παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναγνώριζε τη νύφη της ως «βασιλική σύζυγο». Τώρα, το Μπάκιγχαμ θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα και να την ονομάσει και επίσημα ως βασίλισσα της Βρετανίας, στο πλάι του βασιλιά Καρόλου.

Τα πρώτα σημάδια της αλλαγής στον τίτλο της Καμίλας
Το πρώτο από τα σημάδια της αλλαγής στο Μπάκιγχαμ εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Καμίλα επικαιροποίησε το όνομα του «Αναγνωστηρίου της Δούκισσας της Κορνουάλης» σε «Αναγνωστήριο της Βασίλισσας» και όχι της «Βασιλικής Συζύγου» («Queen’s Reading Room»).
Μια έμπιστη πηγή του Παλατιού δήλωσε στη DailyMail ότι «το Μπάκιγχαμ θεωρεί ότι ο τίτλος της βασιλικής συζύγου δεν είναι τόσο… ευέλικτος, οπότε ίσως είναι πιο απλό η Καμίλα να αναγνωριστεί ως βασίλισσα. Άλλωστε, και ο Φίλιππος είχε επίσημα τον τίτλο του Πρίγκιπα Συζύγου αλλά έμεινε στην ιστορία απλώς ως πρίγκιπας.
Η Καμίλα μπορεί να εξακολουθεί να έχει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου αλλά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν θα εμποδίσει κανέναν να την αποκαλεί ως βασίλισσα, αν ήθελαν», εξήγησε η πηγή.
Ήδη, μερικά βρετανικά ΜΜΕ αποκαλούν την Καμίλα ως βασίλισσα και δεν χρησιμοποιούν τον όρο βασιλική σύζυγος. Μεταξύ αυτών, οι The Times και η Telegraph, οπότε φαίνεται ότι ολόκληρο το βρετανικό έθνος αρχίζει σιγά σιγά να δέχεται την Καμίλα ως την επόμενη βασίλισσα.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button