Κόσμος

Βουλγαρία: 18 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό

Νεκροί βρέθηκαν σήμερα Παρασκευή (17.2.2023) 18 μετανάστες μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στη Βουλγαρία, οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών.
Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή εισροή μεταναστών μετά την κρίση του 2015 και τώρα το εν λόγω φορτηγό με τους μετανάστες βρέθηκε σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το όχημα μετέφερε παράνομα σχεδόν 40 μετανάστες συνολικά, κρυμμένους κάτω από μεταφερόμενη ξυλεία, συγκεκριμένα δεμάτια κλαδιά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.
Η αιτία του θανάτου τους είναι επί του παρόντος άγνωστη, αλλά η εκδοχή του τροχαίου ατυχήματος έχει αποκλειστεί. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ επικαλούμενη πληροφορίες του AFP και του novinite.com, οι Αρχές εκτιμούν πως οι μετανάστες πέθαναν πιθανότατα από ασφυξία.
Οι επιζήσαντες επιβαίνοντες στο όχημα που είχαν τραυματιστεί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διευκρίνισε ότι αναζητούνται οι διακινητές που τράπηκαν σε φυγή.
Η αστυνομία ενημερώθηκε από κατοίκους για την παρουσία ενός εγκαταλελειμμένου φορτηγού κοντά στο χωριό Λοκόρσκο, 20 χλμ. από τη Σόφια.
Παρόμοιες τραγωδίες με μετανάστες σε όλη την Ευρώπη
Πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βουλγαρία παρατήρησε τον τελευταίο μήνα αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης στο έδαφός της, παρά το τείχος από συρματόπλεγμα μήκους 234 χλμ. στα σύνορα με την Τουρκία.
Η τραγωδία αυτή θυμίζει τον εντοπισμό το 2019 των πτωμάτων 39 Βιετναμέζων μέσα σε ένα φορτηγό-ψυγείο κοντά στο Λονδίνο.
Η Αυστρία είχε πληγεί από παρόμοια τραγωδία το 2019. Η αστυνομία είχε βρει ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό-ψυγείο στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, στο Πάρντορφ, κοντά στα ουγγρικά σύνορα, μέσα στο οποίο υπήρχαν 71 πτώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button