Κόσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον υποδέχτηκε στη Βόρεια Κορέα – Φωτογραφίες, αγκαλιές και χαμόγελα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στη Βόρεια Κορέα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 19 Ιουνίου, ο Ρώσος ηγέτης έγινε δεκτός από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Στο διεθνές αεροδρόμιο Πιονγιάνγκ Σουνάν, έξω από την Πιονγιάνγκ, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποδέχτηκε ο ίδιος τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από την υποδοχή που επιφύλασσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στον πρόεδρο της Ρωσίας.

🇷🇺 🇰🇵 Russian President Putin arrives in North Korea to meet with Kim Jong Un.Ragga Culus baa is helay. 👇🏽 pic.twitter.com/1pcvVaXtMj
— Shakur Abdala (@DhoodiShakur) June 18, 2024
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσγειώθηκε στην Πιονγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν ευχαρίστησε τη Βόρεια Κορέα για την υποστήριξή της στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η Μόσχα και η Πιονγιάνγκ θα συνεργαστούν στενά για να ξεπεράσουν τις δυτικές κυρώσεις.
«Εκτιμούμε ιδιαίτερα ότι η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει σταθερά τις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που διεξάγονται στην Ουκρανία», έγραψε ο Πούτιν σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες «αναπτύσσουν τώρα ενεργά την πολύπλευρη εταιρική σχέση», για παράδειγμα διατηρώντας την «κοινή γραμμή και στάση της Μόσχας και της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνει ότι οι δύο χώρες θα επιδιώξουν, επίσης, βαθύτερους δεσμούς στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Είπε, ακόμη, ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται «αποφασιστικά» εναντίον των προσπαθειών της Δύσης, όπως τις χαρακτήρισε, «να εμποδίσουν την εγκαθίδρυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό της δικαιοσύνης».
φωτογραφίες: Reuters

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button