Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Έλληνας ο μαέστρος της χορωδίας στη στέψη της 6ης Μαΐου

Λιγότερες από 70 ημέρες απέμειναν για να στεφθεί ο βασιλιάς Κάρολος στο αβαείο του Ουέστμινστερ. Η ιστορική τελετή στέψης της 6ης Μαΐου θα έχει ελληνικό χρώμα, αφού μαέστρος της χορωδίας που θα ψάλλει θα είναι ο καθηγητής Αλέξανδρος Λίγκας.
Ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί στις 6 Μαΐου, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Στην επίσημη τελετή στο αββαείο του Οουέστμινστερ στο Λονδίνο, θα βρεθεί ο Αλέξανδρος Λίγκας, μαέστρος της χορωδίας που θα ψάλλει στη στέψη του Βρετανού μονάρχη.
Ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί να υπάρχει στη στέψη του ελληνορθόδοξη βυζαντινή μουσική, ως φόρος τιμής στον πατέρα του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, γεννημένο στην Κέρκυρα κατά τη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα.
«Ο βασιλιάς έχει κρατήσει πολύ στενές σχέσεις με την Ορθοδοξία για αρκετά χρόνια. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, που ήταν και αυτός γεννημένος στην Κέρκυρα. Να τιμήσει τον πατέρα του με ελληνική ψαλμωδία», είπε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Λίγκας, καθηγητής ορθόδοξης μουσικής και ιδρυτής της χορωδίας «Cappella Romana».
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Λίγκα στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις»:
 
 

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button