Κόσμος

UNICEF για πόλεμο στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 438 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 842 τραυματίστηκαν

Εκατοντάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και εκατομμύρια άλλα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, όπως τονίζεται από την UNICEF σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες (15.02.2023). 
Μεταξύ της 24ης Φεβρουαρίου του 2022 και του Ιανουαρίου του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες (15.02.2023), τουλάχιστον 438 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 842 τραυματίστηκαν. Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, τα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και οι νάρκες σε αχανείς τομείς της χώρας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων άλλων. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία είναι πολύ μεγάλος για τα παιδιά και ότι αναρίθμητες οικογένειες χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας της καταστροφής υποδομών.
Περίπου 3,3 εκατομμύρια παιδιά και νέοι χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ περίπου 16 εκατ. άνθρωποι στη χώρα δεν έχουν ασφαλή πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε αποχετευτικά δίκτυα, επισήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά και οι νέοι στην Ουκρανία να μετατραπούν σε χαμένη γενιά», ανέφερε ο Γκέοργκ Γκραφ Βάλντερζεε, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Γιούνισεφ στη Γερμανία.
Πρέπει να προσφερθούν ασφαλής πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε υπηρεσίες υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, ενώ στα παιδιά και στους νέους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να μορφωθούν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σύμφωνα με τον ίδιο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button